• BIST 10789.03
  • Altın 5580.467
  • Dolar 42.2248
  • Euro 48.8265
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 16 °C

Malezya Havayollarına dava

Malezya Havayollarına dava
2014 yılında Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken kaybolan uçakta eşi de bulunan milletvekili Malezya Havayollarına 7,6 milyon dolarlık tazminat davası açtı.

KUALA LUMPUR- Malezyalı avukat Shailender Bhar, eşi Malezya Havayolları'na ait 370 sefer sayılı uçakta bulunan 32 yaşındaki kadın müvekkili K.Sri Devi'nin, havayolu şirketine 7,6 milyon dolarlık tazminat davası açtığını söyledi. Bhar, müvekkili ve ailesinin, havayolu şirketini ve hükümete bağlı kurumları, uçağın kaybolmasıyla ilgili olarak ihmal ve anlaşmanın ihlaliyle suçladığını açıkladı. Malezya Havayollarına ait, 227'si yolcu ve 12'si mürettebat toplam 239 kişi taşıyan yolcu uçağıyla, 8 Mart 2014'te Kuala Lumpur-Pekin seferini yaptığı sırada temas kesilmişti. Kayıp uçağı arama çalışmalarından sonuç çıkmamıştı.
Hint Okyanusu'nın güneyinde yoğunlaşan arama çalışmalarına çok sayıda ülke destek vermişti. Uluslararası anlaşmalar uyarınca yolcu başına yakınlarına yaklaşık 160 bin dolar tazminat ödenmesi gerekiyor. Şirket, herhangi bir kusur ve ihmalinin bulunmadığını ispatlaması durumunda daha fazla tazminat ödemekten kurtulabiliyor.

China News

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.