• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Madrid'deki türbanlı Büyükşehir'in

Madrid'deki türbanlı Büyükşehir'in
Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Madrid'deki turizm fuarında türbanlı görevlinin İstanbul Büyükşehir kültür Müdürlüğü'nün görevlisi olduğunu yazdı.

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, Madrid'deki turizm fuarında türbanlı görevlinin İstanbul Büyükşehir kültür Müdürlüğü'nün görevlisi olduğunu yazdı.

Yalçın Bayer'in yazısı şöyle:

 

Madrid’deki turizm fuarında Büyükşehir’in türbanı çıktı

 

İSPANYA’nın başkenti Madrid’deki Fitur Fuarı, önemli bir turizm fuarı sayılıyor. İspanya pazarından beklentisi olan Türkiye de bu fuara doğal olarak katılıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 564 metrekarelik standında 40 civarında Türk turizm firması yer alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de 40 metrekarelik bir alanda İstanbul’u tanıtıyor.

 

Başbakan’ın İspanya’da ünlü ’türban’ açıklamasından sonra Anayasa değişikliği gündeme oturmuşken, Büyükşehir’in standında ilk kez türbanlı bir görevli de yer alıyor. Turizmgazetesi.com’un haberine göre, önceki günkü manzara, katılımcılar arasında şaşkınlık yaratıyor. Stanttan bilgi almaya gelenlere broşür dağıtıp bilgi veren türbanlı kadın, diğer Türk katılımcılar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Bunun üzerine stantta bulunan kişinin görevli değil heyetteki bir kişinin misafiri olduğu iddia ediliyor. Ve daha sonra ortadan kayboluyor.

 

Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Selamet başkanlığındaki Büyükşehir heyetini, Kültür-Sosyal İşler Dairesi Başkanı Hüseyin Öztürk, Başkan Danışmanı ve Turizm Atölyesi Başkanı Tülin Ersöz, Kültür AŞ Genel Müdürü Nevzat Bayhan ve Turizm Müdürlüğü Yardımcısı Nurgül Yavuz temsil ediyor. Vali Yardımcısı Güven Taşbaşı bu durum karşısında sıkıntı yaşıyor.

 

Büyükşehir Belediyesi’nin geçen aylardaki Londra, Selanik ve Utrech turizm fuarlarında türbanlı bir personel yer almamış. Peki şimdi neden bu gösteri?

 

’Dincilik pazarı’ turizme de girerse, Allah sonumuzu hayretsin ama hayır edecek bir şey de kalmıyor galiba.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.