SİVAS - Sivas'ta 18 yıl önce yaşanan katliamda 37 kişinin yanarak can verdiği Madımak Oteli, Bilim ve Kültür Merkezi'ne dönüştürüldü.Otelin, zemin katı çocuk kütüphanesi ve olayda ölenlerin isimlerinin yer aldığı anı köşesi şeklinde düzenlenirken birinci kat deney aletlerinin bulunduğu bilim merkezi olarak düzenlendi.
Katliamın yıldönümü olan 2 Temmuz'da bugüne kadar tek başına anma programı yapan CHP, bu yıl Sivas Demokrasi Platformu'nun etkinliğine destek verecek. Vali Ali Kolat'ın, otel önüne çiçeği birlikte bırakma konusunda platform temsilcilerine teklifte bulunacağı öğrenildi.

Alevi Çalıştayları kapsamında devlet tarafından kamulaştırılan Madımak Oteli'ndeki çalışmalar, olayların yıldönümü öncesi tamamlandı. Otelin lobi olarak kullanılan zemin katına, olayda ölenlerin anısına 37 çeşme yapıldı. Çeşmelerden su 'hayat' anlamına gelen devr-i daim şeklinde akıtılıyor.
Atatürk büstünün de bulunduğu köşeye, ölenlerin isimleri ve mermer kaide üzerine, "2 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen elim olayda 37 insanımız hayatını kaybetmiştir. Böyle acıların bir daha yaşanmaması dileğiyle." yazısı yazıldı. Anı köşesinin sağ ve sol tarafına da Âşık Veysel, Pir Sultan Abdal, Âşık Ruhsati, Hacı Bektaşı Veli, Mevlânâ Celaleddin-i Rumi ve Yunus Emre'nin tasvir edildiği fotoğraflar ve onlara ait bir söz yer aldı. Bilim ve Kültür Merkezi'nin resmi açılışının ilerleyen günlerde yapılması bekleniyor.



































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.