• BIST 9057.95
  • Altın 2296.889
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 21 °C

Madame Tussauds da Atatürk heykeli

Madame Tussauds da Atatürk heykeli
10 Kasım'da Atatürk’ün balmumu figürü, 250 yıllık tarihe sahip balmumu heykel Müzesi Madame Tussauds İstanbul’da ziyaretçilerle buluşacak.

İSTANBUL- Ölümünün 79’uncu yılında saygı ve özlemle anılan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün balmumu figürü, 10 Kasım'da 250 yıllık tarihe sahip balmumu heykel Müzesi Madame Tussauds İstanbul’da ziyaretçilerle buluşacak.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79’uncu yılında, her zaman ve her yerde olduğu gibi Madame Tussauds İstanbul’da da saygı ve özlemle anılacak. Merkezi Londra’da bulunan 250 yıllık tarihe sahip balmumu müzesi Madame Tussauds’da sergilenen Atatürk figürü bu anlamlı günde ziyaretçilerle buluşacak.

madam-tussauds-ataturk.jpg
30’un üzerinde heykeltıraş, 4 ay boyunca çalıştı

Atatürk’ün 1931 yılında, dünya çapında bir devlet adamı olarak öne çıktığı dönemdeki halini yansıtan figür, Londra Madame Tussauds Stüdyolarında 30’un üzerinde heykeltıraş ve araştırmacının 4 ay süren yoğun çalışmaları sonucunda hazırlandı. Hâlihazırda Madame Tussauds’un Londra’daki merkezinde sergilenen Atatürk figürü esas alınarak, Anıtkabir Müze Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan yeni balmumu figür, titiz araştırmaların ardından özenli bir çalışma süreciyle birlikte son halini aldı. Mustafa Kemal Atatürk’ün figürü Madame Tussauds’un İstanbul’daki merkezinde, ziyaretçi turunun başladığı noktadaki ilk figür olarak hem Türkiye’den hem de yurtdışından gelen ziyaretçileri karşılıyor.

Londra’daki Atatürk figürü esas alındı

Londra’daki Atatürk figürü, daha önceki figürün hem aslına benzemediği hem de Mustafa Kemal Atatürk’ün karizmasını ve ışığını yansıtmadığı gerekçesiyle 2005 yılında değiştirilmişti. Bu değişim, o dönemde Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan merhum Mustafa Koç’un öncülüğünde ve Yılmaz Büyükerşen’in danışmanlığında gerçekleştirilmişti. İstanbul’da sergilenecek figür için de referans olarak alınan yeni figür yapılırken Anıtkabir’de Atatürk’ün yüz özelliklerini taşıyan mask kullanılmış, aynı zamanda heykeltıraşlara kaynak olabilecek her türlü görsel ve yazılı materyal sağlanmıştı. Altı aylık bir çalışma döneminin ardından hazırlanan figür, Türkiye kamuoyu tarafından da takdirle karşılanmıştı.

Merlin Entertainments Hakkında

MERLIN ENTERTAINMENTS plc, konum bazlı, aileye yönelik eğlencede öncü isimdir. Avrupa'nın 1 numaralı ve dünyanın ikinci en büyük ziyaretçi etkinlik alanı işletmecisi olan Merlin, bugün 23 ülkede ve 4 kıtada 111 eğlence merkezi, 12 otel/4 tatil köyü işletmektedir. Şirket, dünyaca tanınmış, global ve yerel markaları, yöneticilerinin ve 26.000'den fazla çalışanının bağlılığı ve tutkusu ile dünya çapında yaklaşık 63 milyon ziyaretçiye unutulmaz ve tatmin edici deneyimler sunmayı amaçlamaktadır.

Merlin'in eğlence merkezleri arasında SEA LIFE, Madame Tussauds, LEGOLAND®, Dreamworks Tours SHREK’s Adventure, The London Eye, Dungeons, Gardaland, LEGOLAND® Discovery Centres (Keşif Merkezleri), Alton Towers Resort, Warwick Castle, THORPE PARK Resort, Blackpool Tower, Heide Park Resort, Sidney Tower Eye ve SKYWALK bulunmaktadır. Hepsi de farklı, ilgi çekici ve yenilikçi ve gelecekte büyük bir büyüme bir potansiyeli olan markalar. Daha fazla bilgi için www.merlinentertainments.biz sayfasını ziyaret edin.

 

Bu haber toplam 15849 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.