• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

LOT Havayolu direktörü, British Airways kabin ekibi ile alay etti

LOT Havayolu direktörü, British Airways kabin ekibi ile alay etti
Katarzyna Richter, British Airways uçuşunda kabin ekibinin genel görünüm olarak “dağınık” olduklarını yazdı. Bunun üzerine LOT, başka bir havayolu ekibini değerlendirdiği gerekçesiyle Katarzyna Richter’i, işten kovdu.

LONDRA- LOT Polish Airlines şirketinin operasyon direktörü Katarzyna Richter, Londra’da Gatwick Havaalanı’ndan Polonya’ya British Airways ile uçarken kabin ekibinin görünümü ve kıyafetlerinin döküntü olduğunu tespit etti. Çektiği fotoğrafları sosyal medyada paylaşan Katarzyna Richter, British Airways uçuşunda kabin ekibinin genel görünüm olarak “dağınık” olduklarını yazdı. Bunun üzerine LOT, başka bir havayolu ekibini değerlendirdiği gerekçesiyle Katarzyna Richter’i, işten kovdu.

katarzyna-richter,-.jpgkatarzyna-richter.jpg

BA, KABİN EKİBİ TIMARLANMIŞ
Katarzyna Richter, sosyal medya paylaşımı sonrası ise yeniden bir değerlendirme yaparak İngiliz Hava Yolları uçuş ekibi ve kabin görevlileri için “tımarlanmış”, “yağları alınmış”, diyerek “Ayakkabıları cilalanmış, taytlardaki delikler gitmiş, çok sıkı üniformalar üzerlerine oturmuş, çürük ve düzensiz dişler ile dağınık saç modellerinin tımarlanarak görünümüne dikkat edilmiş” diyerek yeni görünümlerini paylaştı.

katarzyna-richter-001.jpg


KABİN EKIBININ GÖRÜNÜMÜNÜN YOLCULAR IÇIN ÖNEMINI VURGULADI
Katarzyna Richter, havayolu çalışanlarının gizlice çektiği fotoğraflarını paylaşırken havayolu çalışanlarının görevlerini yaparken görünümlerinin yolcuarın yolculuktan güven duymalarında ne kadar önemli olduğunu sormaya devam etti. Ancak Richter havacılık sektöründeki meslektaşları tarafından sosyal medyada öfkeye maruz kaldı. Hakkında ileri geri yazılar yazılmaya başlandı.

katarzyna-richter,--001.jpg

LOT: RAKİP HAVAYOLUNU NASIL DEĞERLENDİRİR?
Bu paylaşımlar LOT’un dikkatini çekti ve “Bir havayolu yöneticisinin halkı rakip taşıyıcı işçilerin görünümünü değerlendirmeye nasıl cesaret edebilir. BA personelinin öncelikli görevi yolcuları güvende tutmaktır. Bu kadın nasıl davranacağını herkesten fazla bilmeli. BA ekibi görevlerini yerine getiriyor. Bu kadın BA ekibi adına işinden kovulmalı” denildi.

british-airways-003.jpg
british-airways-004.jpg

RICHTER, LOT’TAN KOVULDU

LOT temsilcileri, “Çok ileri gitti, çok ileri gitti. Mazeret yok ”diyerek Richter’in şirket ile istihdamının sosyal medya olayıyla ilgili olarak sonlandırıldığını belirterek “Bu durum için gerçekten üzgünüz. Çalışanlarımızdan birinin özel facebook profilinde yayınladığı yorumlar, geçerli standartlara ve LOT Polish Airlines'da kabul edilen değer sistemine aykırıdır. Böyle bir davranış kabul edilemez ve şirketimiz tarafından hoş görülmeyecek, bu nedenle Richter ile işbirliğini derhal sonuçlandırmaya karar verdik. Ayrıca, bu durumun sosyal medya politikasında ve çalışanlarımıza uygulanan prosedürlerin bildirilmesine daha fazla dikkatedileceğini ve biur daha asla yaşanmayacanı garanti ediyoruz. Çalışanların eğitiminde özellikle bu politika önemle vurgulanacaktır.”

katarzyna-richter,--003.jpgkatarzyna-richter-002.jpg

ba.jpegBA: KABİN EKİBİMİZ OLAĞANÜSTÜ HİZMET SUNUYOR
British Airways'in bir sözcüsü, yorum için başvurulduğunda Fox News'e “Kabin Ekibimiz ve her gün müşterilerimize sundukları olağanüstü hizmetten gurur duyuyoruz” dedi.

RİCHTER: ÖZÜR DİLEDİ
Richter’in ise yaptığı işte hatasını gördüğü ve kamuoyundan özür dilediği söyleniyor. Richter’in “British Airways ekibinden ve olaydan etkilenen herkesten çok özür dilemek istiyorum. Davranışımdan pişmanlık duyuyorum - Başka bir havayolu şirketinin çalışanlarının yeterliliğini ve görünümünü değerlendirmemeliydim”dedi.

Bu haber toplam 2800 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.