DELAWARE - Polonya’nın bayrak taşıyıcı havayolu LOT Polish Airlines, Cuma günü ABD yargıcından Boeing 737 MAX ceza davasında bir suç kurbanı olduğunu ilan etmesini istedi.
Havayolunun isteği uygun görülürse Boeing’ten tazminat alımı için uygun hale gelebilir. Teksas’taki ABD Bölge Yargıcı Reed O’Connor geçen hafta iki Boeing 737 MAX kazasında ölen kişilerin yasal olarak “suç kurbanları” olduğuna karar vermişti. Hangi kararların uygulanacağı ise sonraki duruşmalarda belli olacak. LOT, davada kurbanların aileleriyle aynı haklara sahip olması gerektiğini savundu. LOT, uçuş sırasında sahip olduğu ve kiraladığı 14 737 MAX uçağıyla ilgili en az 250 milyon dolarlık zararı olduğunu belirtti.ABD Adalet Bakanlığı Cuma günü O’Connor’dan hükümetin çözümler hakkında bir bildiri sunması için 11 Kasım’a kadar süre vermesini istedi. Boeing’in en çok satan 737 MAX modeli, Endonezya ve Etiyopya’da 346 kişinin ölümüne neden olan iki ölümcül kazadan sonra Mart 2019’da dünya çapında 20 ay boyunca yere indirilmişti.
Adalet Bakanlığı 2021’de Boeing ile uçağın kusurlu tasarımıyla ilgili bir dolandırıcılık komplosu suçlamasıyla ilgili olarak ertelenmiş bir kovuşturma anlaşmasına varmıştı. Anlaşma, 243.6 milyon dolar para cezası, havayollarına 1.77 milyar dolar tazminat ve kaza mağdurları için 500 milyon dolarlık bir fon içeriyordu. Aralık ayında, bazı kurbanların akrabaları, Adalet Bakanlığı’nın Boeing ile bu anlaşmayı imzaladığında haklarını ihlal ettiğini iddia etti ve O’Connor’dan Boeing’in cezai kovuşturmadan dokunulmazlığını iptal etmesini istedi.
LOT ayrıca mahkemeden, “Boeing’in müşterilerine ödemesi gereken tutarı artırmak” için Boeing ile Adalet ertelenmiş kovuşturma anlaşmasının yeniden açılmasını talep etti. LOT daha önce Boeing’den tazminat istedi, ancak Boeing reddetti. LOT, Boeing’e 2021’in sonlarında dava açtı ve dava devam ediyor. LOT, anlaşmanın havayolu tazminatı fonlarının yabancı havayolları için mevcut olmadığını söyledi. Kazalar Boeing’e 20 milyar dolardan fazlaya mal oldu ve uçak sertifikasyonu için reformlara yol açtı.
LOT, 737 MAX davasında “suç mağduru” ilan edilmek istiyor

LOT, uçuş sırasında sahip olduğu ve kiraladığı 14 737 MAX uçağıyla ilgili en az 250 milyon dolarlık zararı olduğunu belirtti.
Bu haber toplam 1696 defa okunmuştur
- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




- 08:00 - Boğaz’daki kaçak yapıların yıkımına başlandı
- 07:22 - 75 ülkeye vizeleri kaldırdı, Türkiye kapıda kaldı
- 06:13 - Ünlü maden suları acilen marketlerden toplatılıyor
- 05:07 - İstanbul'dan kaçan oraya gidiyor: Yol 1.5 saat, denizi tertemiz!
- 04:55 - Termessos'ta saklı kalan sırlar için geri sayım başladı
- 23:56 - Turizm sektöründe bir şeyler oluyor!
- 23:45 - İşte Spotify’ da en çok kazanan 6 Türk sanatçı
- 23:00 - Bodrum'da fahiş fiyatlar: Tatilciler isyanda
- 22:00 - Gençlerin Toprağa Nefes Olacak Fikirleri Ödüllendirildi
- 21:00 - AB'de serbest dolaşım tarih mi oluyor?
- 20:00 - Taksiciler komisyonda herkesi solladı!
- 19:00 - Küfürlü rakı bardağı tercihi pahalıya patladı
- 18:00 - Özelleştirme İstanbul'un göbeğindeki binalara geldi
- 17:00 - Mandarin Otel için yıkım kararı!
- 16:00 - Turizmciler tarihi kültürel mirasa sahip çıkıyor
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.