• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Londra'da Atatürk kıyafetleri defilesi

Londra'da Atatürk kıyafetleri defilesi
Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nün iş birliğiyle Atatürk kıyafetlerinden oluşan defile Londra’da gerçekleşti.

LONDRA- Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nün iş birliğiyle Atatürk kıyafetlerinden oluşan defile Londra’da gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76'ncı yıldönümü nedeniyle Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği rezidansında düzenlenen Atatürk'ün Kıyafetleri Defilesi büyük ilgi gördü. Büyükelçilik Rezidansında düzenlenen etkinliğe çok sayıda davetli katıldı. Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ev eşi Esra Bilgiç’in ev sahipliğinde gerçekleşen defileye bazı ülkelerin büyükelçileri, KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Nurten Onat, Bölüm Şefi Süheyla Önen ve seçkin bir davetli grubu katıldı.

londra-ataturk2.jpg

Cumhuriyet dönemi öncesi kıyafetlerinin tanıtılmasıyla başlayan defilede, şapka ve kıyafet devriminin ardından giysilerin bugüne kadarki değişimi sergilendi. Atatürk'ün kıyafetlerinin de yer aldığı defilede 7 manken görev aldı. 10'uncu Yıl Marşı eşliğinde, Türk bayrağı figürünün yer aldığı kıyafetiyle podyuma çıkan manken, defileyi izleyen davetlilerden büyük alkış aldı.

Sunuculuğunu 2014 İngiltere Güzeli Ruby Radcliffe'nin yaptığı defile ile ilgili olarak bilgi veren Büyükelçilik Kültür İşlerinden Sorumlu 3 Sekreteri Güler Terzi, İş Bankası Londra Şubesi ve Beko'nun sponsorluğunda gerçekleştiğini kaydetti.

Terzi, "Bu etkinliği Ankara Olgunlaşma Enstitüsü organize etti. Enstitünün mankenlerini davet ettik. 15 kişilik tüm kadroları ile bugün aramızdaydı. Tanıtımda 7 manken görev aldı. Toplam 40 parça kıyafet tanıtıldı. 10 Kasım'da böyle bir etkinliğin çok anlamlı olacağını düşünerek bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini kaydeden Terzi, "Projeyi olgunlaştırıp büyükelçimize sunduktan sonra hemen kendileri de onay verdiler ve sonunda böylesine güzel bir etkinlik ortaya çıkmış oldu" dedi

Güler Terzi, projenin Londra'dan sonra Edinburgh'ta da Başkonsolosluk himayesinde yapılacağını belirterek, "Bu projenin gerçekleşmesinde de Dışişleri Bakanlığımızın büyük katkıları olmuştur" dedi.

Etkinlikte hazır bulunan Olgunlaşma Enstitüsü Tanıtım ve Pazarlama Bölümü Şefi Süheyla Önen de, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü olarak birebir aynı kumaşlarla hazırladıkları Atatürk Kıyafetlerini Londra'da sergilemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.