• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Lezzet yarışması Banduma'nın

Lezzet yarışması Banduma'nın
Kartal'da düzenlenen Yöresel Yemek Yarışmasında farklı yörelerin yemekleri sergilendi. Kastamonu'nun Banduma'sı birinci seçilerek finale kaldı.

Ali Güler-TürkiyeTurizm


İSTANBUL- Kartal Belediyesinin destekleriyle Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Yöresel Yemek Yarışması Kartallılardan büyük ilgi gördü.



Kıran kırana yöresel yemeklerin yarıştığı gecede Kastamonu Banduma'sı birinci seçilerek 2008 Ocak ayında yapılacak olan finale kaldı.
Farklı yörelerin tanıtımına yönelik düzenlenen etkinlikte yemeklerin yanı sıra halk oyunu gösterileri ve mini konser katılımcılara doyumsuz bir akşam yaşattı.



Jüri başkanlığını Güler Osmanlı Mutfağı'nın sahibi Ali Güler'in yaptığı jüri üyeleri birinciyi belirlemeye çalışırken birbirinden lezzetli yemekler arasından en iyiyi seçmek için  oldukça terlediler. 
 Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin; Mısır Keşkek, Uralı Ekmek, Lokul Ekmek (Soğanlı), Pekmezli Kestane Böreği, Kesme Böreği, Pirinç Böreği (Tas kebaplı), Lahana Dolması, Sıkmık, Hamsi Buğulama, Tana, Lokur Ekmeği (Üzümlü), Lokur Ekmeği (Kıymalı), Fırında Kestane, Hamsili Pilav, Tirit ve Kestaneli Baklava ile Maltepe Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin de; Karalahana, Turşu, Korkoti Sarması ve Mısır Ekmeği’yle katıldığı yarışmada ‘Tirit’ yemeği ila katıldılar.

 



FARKLI YÖRELERİNİ DAMAK TADI

Geçmişten günümüze doğunun batıya, batının doğuya merhaba dediği, pek çok medeniyetin kültürel zenginliklerini bir noktada buluşturan Anadolu’yu; yemekleri, türküleri, folkloru ve yöresel kıyafetleriyle genç kuşaklara tanıtmak, farklı yörelerin her yönüyle tanıtımını üstlenen sivil toplum kuruluşları arasında dostluk ve dayanışmayı pekiştirmek amacıyla Kartal Belediyesi öncülüğünde ve ASOA Organizasyon işbirliğinde Yöresel Yemek Yarışması düzenlendi. Farklı yörelerin damak tadını ve mutfak kültürünü gözler önüne seren etkinlikte yarışmaya katılan yemekler görücüye çıkarıldı. Oldukça renkli görüntülerin yaşandığı yöresel yemek yarışmasının ilk etap konukları ise Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) ile Maltepe Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ydi.

 



GEÇTİĞİMİZ YIL DA YAPILDI
Geçtiğimiz yıl Kartal Belediyesi tarafından Hürriyet Mahallesi Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’nde gerçekleştirilen, ‘7 Bölge 7 Renk Yöresel Yemek Festivali’ katılımcılar tarafından büyük ilgi görmüş, Kartal’da bulunan bütün hemşeri derneklerini ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirmiş, yerel ve ulusal basında büyük yankı uyandırmış, üç gün süren yarışma sonunda da dereceye girenlere ödülleri Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar tarafından verilmişti. Düzenlediği bu etkinlikle belediyeler arasında bir ilke imza atan Kartal Belediyesi Anadolu kültürünün, yöresel özelliklerimizin geçmişten günümüze ve gelecek nesillere aktarılması için çalışmalar yapmaya devam ediyor. 
Organizasyona ev sahibi Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, SİYAD Genel Başkanı İsmail Kabakçı, SİYAD Kartal Şube Başkanı İlhan Özcan, Maltepe Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mustafa Duranoğlu ve derneğin Başkan Yardımcısı Yılmaz Erten ile Eğitim Sorumlusu Yunus Özdemir, ASOA Organizasyon’un sahibi Ali Seçgin, Güler Osmanlı Mutfağı'nın sahibi Ali Güler ve çok sayıda Kartallı katıldı.
Mavi Karadeniz Televizyonu’ndan canlı olarak yayınlanan programın sunuculuğunu ise Çene Cemal lakaplı Cemal Çolak üstlendi.

   



GENÇLERE ANADOLU KÜLTÜRÜNÜ TANITMAK

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar yaptığı konuşmada farklı kültürleri ve güzellikleri bir araya getirmekten ve bu güzellikleri tüm Kartallılarla paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Başkan Arif Dağlar; “Kartal’da gerçekleştirdiğimiz çalışmaları her zaman kalite ile buluşturduk. Sanattan spora, spordan sağlığa, sağlıktan eğitime kadar her çalışmamızı Kartalite Projesi’yle sizlerin karşına getirdik. Bugün de hem gençlere Anadolu kültürünü tanıtmak hem de farklı yörelerin farklı yemeklerini tatmak, dernekler arası dayanışmayı artırmak için bir aradayız. Çünkü biz değerlerin, güzelliklerin paylaşıldıkça artacağına inanıyor, bu tarz etkinliklerin bütünlüğümüzü ve bağlarımızı daha da kuvvetlendireceğine inanıyoruz.” diyerek organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.


Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.