• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Kuzey Kıbrıs, GHTC’nin 54’cü üyesi

Kuzey Kıbrıs, GHTC’nin 54’cü üyesi
GHTC Başkanı Emin Çakmak ile GHTC Genel Sekreteri Yunus Gürkan ile Kuzey Kıbrıs Sağlık Turizm Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan imzaladı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
GİRNE-
Kuzey Kıbrıs Sağlık Turizm Konseyi–CHTC Girne Vuni Palace Oteli’nde düzenlenen trenle Dünya Sağlık Turizm Konseyi-GHTC’nin 54’cü üye ülkesi oldu.

kibris-saglik.2.jpg

Törende üyelik beratını GHTC Başkanı Emin Çakmak ile GHTC Genel Sekreteri Yunus Gürkan ile Kuzey Kıbrıs Sağlık Turizm Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan imzaladı.

kibris-dernek.jpg

emin-kibris1.jpg

KıBRıS SAĞLıKLı YAŞAM ADASı OLMALıDıR
Dünya Sağlık Turizmi Konseyi-GHTC Başkanı Emin çakmak “Hedefimiz Kıbrıs’ı “Sağlıklı Yaşam Adası” yapmak olmalıdır. Sağlık için adaya gelenler Kıbrıs’ın altyapı imkanlarından faydalanmalıdır” dedi. Emin çakmak uzun dönem konaklamalarla aktif yaşam koşullarına uygun yatırımlar yapılmasıyla 12 ay turizmin Kıbrıs’ta hayata geçeceini belirterek “Dünya Konseyi’nin global partneri olan Türk Hava Yolları’nın imkanlarından faydalanmalısınız. THY Kıbrıs’ı sağlık turizimde dünyaya bağlıyor” şeklinde konuştu.

ahmet-savazan1.jpg

AHMET SAVAŞAN: KIBRIS SAĞLIK TURİZMİ İLE TERCİH EDİLECEKTİR
Törende Kuzey Kıbrıs Sağlık Turizm Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan, Kıbrıs’ta sağlık turizminin gelişmesi ve Kuzey Kıbrıs’ın farklı zenginlikleri yanında başta sağlık turizmi olmak üzere amternatif turizm çeşitleri ile tercih edilebilir hale gelmesini hedeflediklerını söyledi.

ahmet-saglik.jpg

Ahmet Savaşan, dünyada 400 milyar dolarlık hacme ulaşan sağlık turizminden pay almak için yola çıktıklarını belirterek şunları anlattı:“Türkiye 2014 yılında 400 bini aşkın hasta aldı. Önümüzdeki 5 yılda bu rakam 1 milyona ulaşacaktır. 2014 yılında Türkiye sağlık turizminden yaklaşık 3 milyar dolar gelir elde etti. Bu rakam 2015-2016 yılında tamamlanacak hastanelerle 6 milyar dolara yükselecektir. Türkiye’nin 2013 hedefi sağlık turizm gelirinin 20 milyar dolara ulaşmasıdır.”
Kuzey Kıbrıs’ın dünyadagelişen sağlık turizminden hakettiği payı alabilmesi uzun bir yol katetmesi gerekiyor. Ancak YDÜ başta olmak üzere sayıları gün geçtikçe artan sağlık tesisleri ve uzman doktorları ile önemli bir potansiyele sahiptir.

kibris-saglik6.20150520143052.jpg

EMİN ÇAKMAK: KUZEY KIBRIS BİR RED OYU İLE KABUL EDİLDİ
GHTC Başkanı Emin Çakmak, Dünya Sağlık Turizm Konseyi’nin kuruluşu hakkında bilgi verdi. Çakmak, üye ülkeler arasında yapılan elektronik oylama sonucu 53 ülkeden 52’sinin evet oyu ve bir red oyu ile üyeliğinin gerçekleştiğini söyledi. Emin Çakmak, Sağlık turizminin siyasi bir yanının olmadığı, öncelikli olarak insan sağlığı için çalışmalarını sürdürdüğü şeklinde görüş bildirildiğini söyledi.

emin-kibris2.jpg

Emin Çakmak dünyada sağlık turizmi pazarının 500 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini belirterek, Kuzey Kıbrıs’a yönelik gelişecek ulaşım imkanları nedeniyle sağlık turizminde önmli bir merkez haline geleceğini bildirndi. Ayrıca Kuzey Kıbrıs’n 300 gün güneş almasının avantaj olduğunu söyledi.
İleri aktif yaşam turizmi ön plana çıkacak ve buna yönelik köylerin kurulmasını bekliyoruz. Bununla birlikte özel hastaneleri, turizm altyapısı, ulaşımı ile Kuzey Kıbrıs’ın sağlık turizmine hazır olduğunu biliyoruz. Ancak sağlık turizminde devlet desteklerine ihtiyaç vardır. Bugün 319 üyemiz var ve dünyanın en büyük konseyiyiz. Arkamızdan gelenlerin 60 üyeleri buluuyor. Kuruluştan bugüne 400 uluslararası etkinliğe imza attık. Agresif bir pazarlama yöntemiyle Türkiye’nin sağlık turizmini tanıtmaya çalıştık. Önümüzdeki Amerika, Almanya ve 30 yıl önce başlayan Tayland, Malezya gibi ülkeleri bu çalışmamızla yakalıyoruz. 21’ci sıradan girmiştik 2005’te başladık ve 10 yılda büyük gelişme gösterndik. 2014’te sağlık turizminin tüm segmentlerinde 726 bin sağlık turisti ağırlayarak Türkiye’ye 5.2 milyar dolar katkı sağladık. Hedefimiz 750 bin hasta ve 6-6.5 milyar dolar gelirdir. Türkiye sayısalda 5’ici sırada, gelirde fiyatlarımız Tayland ve Hindistan’dan yüksek olmasına rağmen Amerika ve Almanya’dan sonra Türkiye 3’cü sıraya oturdu.
Eylül’de Kiev sağlık turizm fuarında Rusça konuşan ülkelerle buluşacağız.7-8 Ekim’de Dubai Sağlık Turizm Fuarı’nda yer alacağız. Kuzey Kıbrıs Sağlık Turizm Konseyi’nin devlet destekli olarak bu etkinliklerde yer almasını arzu ediyoruz. Kıbrıs’da Dünya Sağlık Turizm Konseyi’nde aktif görev almalıdır.

ÇALIŞTAY
21  Mayıs günü Oscan Otel'de Başbakanlık ve Ekonomi Bakanlığı’nın düzenlediği çalıştay yapılacak. Yunanistan Sağlık Turizm Konseyi Başkanı Konstantin Konstantinidis, GHTC Danışmanı Kamil Yüceoral ve GHTC Başkanı Emin Çakmak konuşmacı olacak

kibris-yontim.jpg

KIBRIS SAĞLIK TURİZM KONSEYİ YÖNETİMİ
Kuzey Kıbrıs Sağlık Turizm Konseyi’nde YDÜ Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi, yakın Doğu Trizm İşletmeleri Genel Müdürü Ahmet Savaşan kurucu başkan olarak yer alıyor. Diğer üyeler ise Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Od.remzi Gadiyanoğlu, Kıbrıs Tüp Bebek Merkezi Müdürü Dr. Savaş Özyiğit, Kıbrıs Türk turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği-KİTSAB Başkanı, Unique Cyprus Travel Direktörü Orhan Tolun, kıbrıs Türk Rehberler Birliği – KİTREB Başkanı İbrahim Altıner, Oscar Grup direktörü, Northern Travel-NTL Direktörü Hüseyin Oskar, DKG Şirketleri Grubu Direktörü. Acapulco Resort Hotel Yönetim Kurulu Üyesi Dimağ Çağıner, Oscar resont Hotel Genel Müdürü Salih Aslan, Northern Travel-NTL Direktörü Erhan Özerden, Vuni Palace Hotel Genel Müdürü İbrahim Bağman, The Olive Tree Hotel Genel Müdürü Samim Coşar, Avukatlık Bürosu sahibi ve Kıbrıs Türk Barolar Birliği Disiplin Kurulu Üyesi Avukat Özkul Özyiğit, Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği-KİTSAB Genel Sekreteri ve Muflon Travel Direktörü Faiz Camgöz, Örnek Turizm Direktörü, View Hotel Direktörü Özbek Dedekorkut
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.