• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kutsal Avcılar gösterime giriyor

Kutsal Avcılar gösterime giriyor
Alanya'da sıfır bütçe ile çekilen ve uzun süre haber konusu olan 'Syedralı Kutsal Avcılar` filmi haftaya gösterime giriyor

ANTALYA -Antalya'nın Alanya ilçesinde sıfır bütçe ile çekilen "Syedralı Kutsal Avcılar" isimli film gösterime giriyor. Alanya'da uzun süre konuşulan ve ulusal kanallara da haber konusu olan filmin basın galası 14 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek. Protokol galası ise 15 Şubat'ta Alanyum Sineması'nda yapılacak.

2007 yılı Ağustos ayında çekimine başlanan ve 48 günde çekimi tamamlanan 'Syedralı Kutsal Avcılar' isimli fantastik macera filmi izleyicileriyle buluşuyor.



Birbirinden ilginç fantastik karakter ve kahramanların yer aldığı 'Kutsal Avcılar'ın maceraları izleyiciyi heyecandan heyecana sürükleyecek bir aksiyon filmi olmaya aday. Bütün oyuncuları Alanya'da yaşayan ve tiyatro yapan amatör isimlerden oluşan tarihi ve fantastik film 96 dakika olarak iki ayda tamamlandı. Celal Remo'nun senaryosunu yazarak yönettiği film, Alanya'nın kırsal kesiminde, Toros dağlarının ve yaylaların güzellikleri içinde, tarihi ve doğal mekanlarda çekildi. Filmde 40'a yakın amatör oyuncu rol aldı.

 

Filmin yapımcısı Esat Şekeroğlu, filmin sıfır bütçe oluşturulduğuna dikkat çekti. Filmle ilgili olarak kimseden ciddi anlamda maddi destek almadıklarını kaydeden Şekeroğlu, kendilerine ulaşım imkanı sağlayan Demirtaş beldesi Belediye Başkanı Mustafa Karagöz'e katkılarından dolayı teşekkür etti. Filmin tamamının Alanya bölgesinde ve Alanya'da yaşayan insanların katkıları ile çekildiğini aktaran Şekeroğlu, Türkiye'de ilk kez bir film galasının ilçe bazında yapıldığının altını çizdi. Filmin değişik TV kanallarında da gösterime gireceğini belirten Şekeroğlu, Korekasyon Kraliçesi'nin güzeller güzeli kızı Prenses Ayyıldız'ın insan tacirleri tarafından kaçırımasıyla başlayan filmi şöyle anlattı:

 

"Kaçırılan Prenses Ayyıldız'da bulunan kutsal ben, bin yıl önceki mabede geri alınacaktır. O zaman kötülükler yeniden güçlenecek ve dünyaya hakim olacaktır. Bunun yanında Kutsal Ben'in alınması demek, Prenses Ayyıldız'ında ölmesi anlamına geliyor. Bilge Hatun'un çocukları Syedralı Avcı, Abdablı Şişko ve Aygüzel isimli üç kardeş, Prenses Ayyıldız'ı kurtarmak için hayatlarını hiçe sayarak zorlu ve tehlikeli bir kurtarma operasyonuna girerler. Bilge Hatun'da bilge kişiliği ile kahramanlarımıza destek verir. Bilge Hatun, Kutsal Avcılar ile Cehennem Tanrıçası arasında zamana karşı olağanüstü bir yarış başlar. Kötülüklerin ve kötü ruhların cirit attığı antik çağda ölüm kalım mücadelesi devam eder. Cehennem Tanrıçası, Kutsal Ben'i taşıyan küçük Prenses Ayyıldız'ı gün doğmadan Kutsal Mabet'in sınırları içine getirmeyi başarırsa eski büyük gücüne kavuşacak, aksi halde yok olacaktır."

 

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.