KUŞADASI- Türkiye'de turizmin ilk başladığı yer olmasına karşın aşırı betonlaşma ve çarpık yapılaşmanın sancılarını yaşayan Kuşadası, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra gizli kalmış zenginlikleriyle de dikkatleri çekiyor.
Türkiye ve Akdeniz çanağının önde gelen kruvaziyer turizmi merkezi Kuşadası, yanı başındaki coğrafyada eşsiz bitki zenginliklerini, halen el değmemiş halde kalabilmiş olan, Akdeniz'in en güzel maki topluluklarını, toprağının her tarafından fışkıran arkeolojik eserlerini ve gizli kalmış zenginliklerini barındırıyor.
Bu güzelliklerden birisi de Kuşadası ile Kirazlı Köyü arasında yer alan ve yöre halkının Yaren dediği Aslanlı Mağarası. Kuşadası'nın gizli kalmış güzelliklerinden biri olan Yaren toplam uzunluğu yaklaşık 150 metre olan kuru bir mağara. İki girişi olan, adını yakınlarındaki Yaren Dede mezarı'ndan alan mağaranın 60 derece eğimli bir inişi var. Alt galeriye normal yoldan inilmediğinden bir ip yardımıyla inilebiliyor.
Mağaranın duvarlarında küçük odalar oluşmuş ve tabanı hafif eğimli bir salon görünümünde. Duvarlardaki sarkıt ve dikitler ise muhteşem görüntüler oluşturuyor.
Kuşadası'nın Aslanlı Mağarası

Aşırı betonlaşma ve çarpık yapılaşmanın sancılarını yaşayan Kuşadası, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra gizli kalmış zenginlikleriyle de dikkatleri çekiyor
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
- Yorumlar 0
- Facebook Yorumları
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler




- 15:00 - İspanya, genç öğrencileri havacılığa hazırlıyor
- 14:00 - Hırvatistan gezginleri 'pomalo' tarzı yaşama çağırıyor
- 13:00 - AB'den ayrılma, Brexit İngiltere'yi nasıl etkiledi?
- 12:00 - Ege'de aileler için en iyi 17 Yunan adası
- 11:00 - Türklerin akın ettiği adalar Yunanlılar için lüks oldu
- 10:00 - Tatile çıkamayanlar liginde zirvedeyiz
- 09:00 - Ünlü Yapımcı Türkiye'yi Terk Edeceğini Açıkladı!
- 00:45 - Dünyanın en iyi 24 salatası
- 00:10 - Turist azaldı, giriş ücreti 2026’ya ertelendi
- 23:00 - 2025 yazının en iyi 5 küresel destinasyonu
- 22:00 - Çin'de Starlight Yanzhao adlı turist treni hizmete girdi
- 21:00 - Danimarka'da ilk akülü yolcu treni hizmete girdi
- 20:00 - Sınırları Aşan Kadınlar TransAnatolia Rallisi’nde
- 19:00 - Japonya 600 km/saatlik dünya hız rekorunu kırdı
- 18:09 - Dünyanın en eğlenceli ülkesi İspanya, Türkiye 15'inci sırada
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.