• BIST 9693.46
  • Altın 2509.849
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.779
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Küresel liderler sorumlu turizme odaklanıyor

Küresel liderler sorumlu turizme odaklanıyor
Dünyanın dört bir yanından turizm liderlerinin Şarm El-Şeyh 'de yaptığı toplantının ardından Asya-Pasifik'te turizmin olumsuz etkilerini hafifletme çabaları hızlanıyor.

ŞARM EL-ŞEYH / SİNGAPUR - Geçen hafta Mısır'ın Şarm El-Şeyh kentinde düzenlenen COP 27'de küresel liderler iklim değişikliğiyle nasıl mücadele edileceğini tartışırken, dünyanın dört bir yanından turizm liderlerinin yaptığı toplantının ardından Asya-Pasifik'te turizmin olumsuz etkilerini hafifletme çabaları hızlanıyor.
Son haftalarda, Asya-Pasifik bölgesinin hükümet, endüstri, ticaret ve kâr amacı gütmeyen sektördeki bazı önemli liderleri, pandemi sonrası seyahatin daha sürdürülebilir ve sorumlu hale gelmesine yardımcı olma niyetlerini ifade ettiler. Pek çok kuruluş turizm sektöründe - müşteriler, yerel topluluklar ve çevre için - "daha iyi inşa etmek" için çalışıyor.

asya-pasifik.jpgKüresel liderler, iklim değişikliğiyle mücadeleyi tartışmak için COP 27'de bir araya geldi

“Pandemi sırasında turizmin önemi, yokluğuyla netleşti. Bu fırsat penceresi şimdi açık ve bundan faydalanmalıyız. UNWTO Bağlı Üyeler Departmanı direktörü Ion Vilcu, turizm gelişimine duyulan ihtiyaç hiç bu kadar büyük olmamıştı” dedi. “Şimdi sektörümüzün insanları ve çevreyi nasıl etkilediğini yeniden tasarlama ve yeniden değerlendirme zamanı.”

PATA yönetim kurulu üyesi Benjamin Liao, toplulukların, destinasyonların, hükümetlerin ve gezginlerin seyahatin geri dönüşünü "daha sağlıklı bir biçimde" görmek istediğini yorumlayarak, sektörün "iyileşmeyle birlikte çok önemli bir noktada" olduğunu ekledi.

Ancak seyahat şeflerine göre, sahadakilerin uzun vadede gelişmiş turizm sürdürülebilirliği için iş modellerinde gerekli değişiklikleri yapmalarını desteklemek için daha fazlasının yapılması gerekiyor.

WTTC kıdemli başkan yardımcısı Maribel Rodriguez, "Hükümetler, turizm iklimini hafifletme ve uyum stratejileri yoluyla artan hırsı desteklemeli" dedi ve net sıfır karbon emisyonuna ulaşmada "iklim dostu bir seyahat sektörünün oynayacağı çok önemli bir rol olduğunu" ekledi.

Vilcu, seyahat endüstrisinde iklim değişikliğinin koordineli bir şekilde nasıl ele alınacağına ilişkin "birçok önemli husus" konusunda "geniş bir fikir birliği" olduğunu sözlerine ekledi, özellikle Asya-Pasifik, "zorluklara ayak uydurmak".

UNWTO, hükümet ve iş dünyasından yerel topluluklara kadar tüm paydaşları "daha sürdürülebilir, kapsayıcı ve dirençli bir sektör için ortak bir vizyon" etrafında bir araya getirerek bu koordineli çabayı desteklemeye hazır olduğunu söyledi.

Bu haber toplam 1755 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.