• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Küre'de 400 yılık kızak şenliği

Küre'de 400 yılık kızak şenliği
Küre Geneleksel Kar Şenliği ve Kızak Yarışları Küre Dağlarını’nın 1500 metredede Belören Tepesı’nde senlik ateşi yakılarak coşku içinde kutlandı.
ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
KASTAMONU/KÜRE- 400 yıllık geçmişe sahip geleneksel kızaklarıyla yapılan Küre Geneleksel  Kar Şenliği ve Kızak Yarışları Küre Dağlarını"nın 1500 metrede bulunan Belören Tepesı"nde coşku içinde kutlandı. Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, Küre Kaymakamı Erkan Kalender, Küre Belediye Başkanı  Engin Ayrancı"nın katılımıyla düzenlenen eğlence şenlik ateşinin yakılmasıyla kutlandı. Vali Nurullah Çakır, yörede bu gibi geleneklerin araştırılarak daha çok artırılacağını belirterek "Kastamonu bölgesi tarihi ve kültürel altyapısıyla zengin, turizm için önemli bölgelerdendir. Bölgemizdeki turizmi canlandırmak için her türlü girişime destek vereceğiz" dedi.  
 400 yıllık kızaklarla yarış yanında kardan adam yapma, karda voleybol oynama ve odun kesme yarışları yapıldı. Ayrıca Ilgaz Kayak Merkezi"nden gelen usta kayakçılar Showboard ve kayak gösterileri yaptılar. Daha sonra Küreli miniklere kayak dersi verdiler.
Küre Belediye Başkanı Engin Ayrancı, geçtiğimiz yıl golabıl ısınma nedeniyle kar olmadığı için aksattıkları şenliği 8 yıldan beni tekrar ettiklerini belirterek, "Kürelilerin bir araa gelerek kaynaşmaları için bulunmak bir fırsat hazırlıyoruz. Bu yarışmanın belediyemize sadece sosyal faydası var. Valimiz Nurullah Çakır'ın katılımıyla daha iyi şeyler yapacağımıza inanıyoruz" dedi.
Belören tepesinde kurulan çadırlarda konuklara yörenin geleneksel mutfağının lezzetleri yanında etli ekmek ve ayran ikram edildi.
Kayak pistini inceleyen Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, kayak sporunun gelişmesi için tepeye baby lift kurulması için çalışmalara başlanacağını bildirdi.


Torun sahibi 59 Yorgancı Bilal Özcan iki gece uyumadan yaptığı kızağına herkesi bindirirken "Torunum Enis bile bana çocuk dedi. yeniden çocukluğumu yaşıyorum" dedi.



Kızak keyfini Coca Cola'nın Kastamonu Temsilcisi Hüsnü Bıyıklıoğlu ile yaşayan TürkiyeTurizm Yayın Yönetmeni Özkan Altıntaş'a Bilal Özcan taktik verdi


Kastamonu Valisi Nurullah Çakır, Küre Kaymakamı Erkan Kalender, Küre Belediye Başkanı Engin Ayrancı, İstanbul'da Kastamonu mutfağını tanıtan Güler Osmanlı Mutfağı'nın sahibi Ali Güler birlikteydi


Odun kesme yarışında yarışmacılar kan ter içinde kaldılar


Kar şenliğinin eğlence bonus kızlar Citiy Lige dergisi yazarı Esma hanıma "Saçlarınız gerçek renk mi?" diye sordular


Ilgaz Dağı'nın usta kayakçıları gösteri yaptı


Kardan adam yapma yarışına herkes ailece katıldı


Günün kızakcısı dede Bilal Özcan, tüm aileyi Belören tepesinde yapacağı gösteri için toplamıştı


Kızağını kapan kar şenliğine koştu


Küre belediyesinin iki soba yanan dinlenme bölümü eksi 5 derece ısıdan kaçanlar için önemli bur kurtuluş oldu.


Yörenin el işleri sergilendi


Yarışa kayıt yaptıranlar heyecanlıydı


Küçük yarışmacılarda kayıtlarını yaptırdı


Kızak yarışı öncesi bol bol antrenman yapıldı


Naylon torba üzerinde kayanlar çoğunluktaydı


Küre kar ve kızak şenliğine katılım üst düzedeydi


Küre şenliğinin yapıldığı Belören pisti

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.