• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kurban Bayramı birlik günüdür

Kurban Bayramı birlik günüdür
Bayramlar; sevinçlerin paylaşıldığı, dargınlıkların, giderildiği, fakirlerin sevindirildiği; ihtiras; düşmanlık ve bencilliğin bırakıldığı mübarek günlerdir.

Kurban Bayramı, düşmanlık ve bencilliğin bırakıldığı gündür
Dini bayramlarımızın ikincisi olan Kurban Bayramını idrak etmenin sevinç ve heyecanını yaşıyoruz.

Dini ve milli hayatımızda önemli bir yeri olan bayramların amacı; sosyal dayanışma, yardımlaşma ve kaynaşmayı sağlamak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmektir.


Bayramlar; sevinçlerin paylaşıldığı, dargınlıkların, kırgınlıkların ve ayrılıkların giderildiği, akrabaların, dostların ve komşuların ziyaret edildiği, öksüzlerin, yetimlerin, fakirlerin, kimsesizlerin ve gariplerin sevindirildiği; ihtiras; düşmanlık ve bencilliğin bırakıldığı mübarek günlerdir.

 

İmkânı olanlarımızın bayramda ilk yapacakları görev; Yüce Allahın; Rabbin için namaz kıl ve kurban kes (Kevser 108/2) emrine uyarak kurban kesmektir. Kurbanlar, başka bir gaye ile değil sadece Allah rızası için kesilir. Kurban etleri aile fertlerine yedirilir, komşu ve misafirlere ikrâm edilir, fakir ve muhtaçlara sadaka olarak verilir. Derileri de bağışlanır.

 

Kurban keserken çevreyi kirletmemeye, komşulara zarar vermemeye kibir, gurur ve gösterişten uzak durmaya ve ihlaslı olmaya özen gösterelim.

 

Bayram günleri sevinç ve neşe günleridir. Bu sebeple eşimizi, çocuklarımızı, ana ve babamızı sevindirelim. Güler yüzlü olalım. Geçmişlerimizi dua ve hayırla yâd edelim. Barışmak ve kaynaşmak için bayramları fırsat bilelim. İnsanların haklarına saygılı olalım. Milli ve dini birliğimizi, dostluk ve kardeşliğimizi koruyalım. Vatanımızı ve milletimizi sevelim. Kin ve intikam duygularını terk edelim. Birbirimizle selamlaşalım ve bayramlaşalım.

TurkiyeTurizm.com tüm okurlarının Kurban Bayramı'nı kutlar ve tüm insanlığa hayırlı olmasını diler

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.