• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

KURAP Lufthansa’dan destek alıyor

KURAP Lufthansa’dan destek alıyor
Alman Lufthansa Havayolları ile toplantıda buluşan Kurumsal Acenteler Platformu- KURAP yönetimi acentelerin sorunları, hava yolunun beklentileri ve daha fazla iş birliği imkanları konuştu

İSTANBUL – Alman Lufthansa Havayolları ile toplantıda buluşan Kurumsal Acenteler Platformu- KURAP yönetimi acentelerin sorunları, hava yolunun beklentileri ve daha fazla iş birliği imkanları konuştu. Toplantıya Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer, Muhasebe Müdürü Şenol Biryıldız ve Kurap üyesi 18 Kurumsal Seyahat Acentesi yönetici katıldı. Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer, Lufthansa’nın dünyada büyürken, Türkiye’de küçüldüğünü ancak acentelerin gelirlerinin artırılması için desteğe hazır olduklarını söyledi.

kural.jpegKASAR: YOLCU BAŞINA 16 EURONUN KALDIRILMASI ÖNEMLİ ADIM OLABİLİR
Kurap Başkanı Moris Kohen Kasar ise Lufthansa’nın 1980-1995 yılları arasında ülkemizde %20 ye yakın pazar payı ile en önemli yabancı hava yolu olduğunu ve Almanya’da yaşayan vatandaşlarımız sebebiyle ülkemiz açısından her zaman öneminin devam edeceğini söyledi. Kasar şöyle devam etti: ”Son yıllarda bazı nedenlerle bir miktar gerileyen ilişkilerin tekrar tesisi için acentelerden ziyade hava yolu kanadının net adımlar atması gerekiyor. Başlangıç olarak GDS’ ler üzerinden yapılan rezervasyonlarda yolcu başına tahsil edilen 16 euronun kaldırılmasının çok önemli ve güzel bir adım olabilir. Ayrıca her ne kadar zor bir dönem olsa da Lufthansa Türkiye’nin başında sorunlarımızı yakından takip eden bir Türk yönetici görmekten çok mutluyuz.”

kural-001.jpegKOZİKOĞLU: YOLCULARIN BEKLENTİSİ YÜKSELİYOR
Kurap üyesi, Vista Turizm A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Kozikoğlu’ da ” Hava yolları için çok önemli bir gelir kalemi olan Business sınıfı uçak biletlerinin ciddi bir kısmını KURAP üyesi acentelerin sattığına dikkat çekerek, Business sınıfta fiyat karşılaştırması kadar ürün kalitesinin de karşılaştırıldığını ve yolcuların beklentisinin her zaman artarak yükseldiğini, koltuk konforu, ikram ve servis kalitesinin ön plana çıktığını ” söyledi.

kural-002.jpegMUAMMER GÜNER: HAVAYOLLARININ KENDİ SATIŞLARI ACENTELERİ ZORA SOKUYOR
Eltra Turizm-Elit Seyahat Servisi A.Ş. Genel Müdürü Muammer Güner de “Sadece 16 euro GDS Surcharge’ın kaldırılmasının yeterli olamayacağını, Havayollarının kendi web sitesi satışlarında Service Charge alınmamasının da acenteleri, müşterileri nezdinde, hava yolundan daha pahalı bilet satan ve kuşku duyulan kuruluşlar durumuna soktuğunu ve bu iki konunun çözülmesi ile ilişkilerin daha fazla gelişebileceğini” söyledi.

kural-003.jpeg2 MİLYAR EURO KAR EDEN BÜYÜK BİR HAVAYOLUYUZ
Lufthansa Türkiye Müdürü Kemal Geçer ise ” KURAP tarafından davet edildikleri için teşekkür ederek, pazarda etkin 18 acentenin yöneticisine aynı anda hitap etmekten büyük memnuniyet duyduklarını söyleyerek, Türkiye pazarında bir miktar küçüldüklerini ama tersine Dünya ölçeğinde büyüdüklerini ve son senelerde yılda 2 milyar eurolar cıvarında kar elde eden büyük bir hava yolu olduklarını” belirtti.

DİĞER HAVAYOLLARI LUFTHANSA’NIN UYGULAMALARINI İZLEYECEKTİR
Kemal Gecer, bazı uygulamaların öncüsü olma cesaretini gösterdikleri için baştan tepki aldıklarını belirterek “ Sektörün gitmek zorunda olduğu nokta değişmeyecek. Lufthansa’nın uygulamalarını diğer hava yolları da er-geç takip etmek zorunda kalacak. Acentelere teknik alt-yapı desteği konusunda da Lufthansa’nın onayladığı partner şirketleri önereceğiz” dedi.

BAZI KONULAR YEREL YÖNETİMİN İNSİYATİFİNDEDİR
Lufthansa için en önemli konunun güvenlik ve dakiklik olduğunu sözlerine ekleyen Kemal Geçer, “Bazı uygulamalar tamamen merkezi kararlarla alındığı için maalesef değiştirme şansımız olmuyor. Ancak bazı konular ise yerel yöneticilerin insiyatifindedir. Acentelerimizle çalışmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz ve acentelerin gelirlerinin artması noktasında destek de veriyoruz ancak satışlarımızın da orantılı bir miktar artmasını bekliyoruz.” dedi.

İZMİR VE ANKARA ÖNEMLİ, YENİLİKLER GELİYOR
Kemal Geçer sözlerini şöyle tamamladı: “Acentelere grup rezervasyonları konusunda olduça esnek davranıyoruz. Son ana kadar isim değişikliği yapıyoruz ve genel olarak da grup prosedürlerini kolaylaştırdık. Amacımız daha fazla grup rezervasyonu almaktur. İzmir ve Ankara’ya ayrı bir önem verdikiyoruz. Gelecek sezon bazı yenilikler yapmak istiyoruz. Bu konuyla ilgili merkeze detaylı bir rapor verdik.”

Bu haber toplam 3377 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.