• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 27 °C

'Kültürlerarası Diyalog' film yarışı

'Kültürlerarası Diyalog' film yarışı
Avrupa Kültürlerarası Diyalog Yılı nedeniyle Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, kültürlerarası diyalog temalı kısa film yarışması düzenleniyor.

GAZİANTEP -Avrupa Kültürlerarası Diyalog Yılı etkinlikleri çerçevesinde, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, kültürlerarası diyalog temalı kısa film yarışması düzenliyor.

Tüm amatör ve profesyonel film yapımcıları 1 Mayıs 2008 tarihine kadar filmlerini göndererek yarışmaya katılabilecek. Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kültürlerarası Diyalog, eşitlikten sosyal adalete, farklı kültürlere saygıdan insan haklarına kadar uzanan kapsamlı bir konu. Kısa Film Yarışması, gerek yeni yetişen, gerek deneyimli Türk film yapımcılarının Kültürlerarası Diyalog kavramını nasıl algıladıklarını ortaya koymalarına fırsat verecektir" dedi.

 

Kültürlerarası Diyalog Kısa Film Yarışması 10 dakikayı geçmeyen ve 1 Ocak 2006 tarihinden sonra çekilmiş her türden kısa filmin katılımına açık. Daha önce, başka yarışma, festival veya benzeri etkinliklere katılmış ya da önceden ödül almış filmler de yarışmaya katılabilecek.

 

Yarışmada birincilik ödülünü kazanan film yapımcısı, Oberhausen Kısa Film Festivali'ne (Almanya) seyahat ve Shadow Edius DVX Desktop kurgu sistemi kazanacak. Yarışmanın ikincisi Clermont-Ferrand Kısa Film Festivali'ne (Fransa) seyahat ve Edius Neo Pro Notebook kurgu sistemi; üçüncüsü ise Rotterdam Kısa Film Festivali'ne (Hollanda) seyahat ve Edius Neo Notebook kurgu sistemi ile ödüllendirilecek.

 

Yarışma, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi ile yakın işbirliği içinde gerçekleştiriliyor. Radyo Mydonose da yarışmaya destek veriyor. Ön elemeyi geçen filmler, 12-13 Mayıs 2008'de Ankara Üniversitesi'nde gösterilecek. Kazananlar, 15 Mayıs 2008'deki ödül töreninde açıklanacak.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.