• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 25 °C

Kültür turizminde Antalya'nın kalbi Side Antik Kenti'dir

Kültür turizminde Antalya'nın kalbi Side Antik Kenti'dir
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side'yi Side yapan en önemli özelliği ise Türkiye'de  İzmir Efes'ten sonra  ikinci kazı çalışması yapılan tarihi ören yeri olması olduğunu söyledi

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya  Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen,kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları turizminde Antalya'nın kalbinin Side Antik Kent olduğunu söyledi.
Pandemi Antalya'ya gelen 16 milyon yabancı turistin yarısının dünyaca ünlü Apollon Tapınağını ziyaret etmeden ve hatıra fotoğrafı çektirmeden ülkelerine dönmediğini belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Side'yi Side yapan en önemli özelliği ise Türkiye'de  İzmir Efes'ten sonra  ikinci kazı çalışması yapılan tarihi ören yeri olması olduğunu söyledi

side-antik-kenti,-sukru-sozen.jpgside-antik-kenti,-sukru-sozen-002.jpgSİDE'YE TATİLE GELEN TURİST GEÇMİŞTE YAŞIYOR

Side Antik Kent arkeolojik kazı çalışmalarında Ordinaryüs Prof. Dr. Arif Müfid Mansel ve Prof. Dr. Jale İnan tarafından gün yüzüne çıkarılan eserlerin bugün Side Müzesinde sergilendiğine dikkat çeken Başkan Şükrü Sözen,''Side Antik Kentte Ordinaryüs Prof. Dr. Arif Müfid Mansel İle başlayan  arkeolojik kazı çalışması günümüzde Anadolu Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü ve Side Kazı Başkanı Prof. Dr. Feriştah Alanyalı ile devam ediyor. Side Antik Kent dünyada içinde aktif yaşamın ve turizmin iç içe olduğu 'tek'  tarihi ören yeri.Antalya'da kültür, tarih ve arkeolojik varlıkları tanıma turizmi denilince ilk akla gelen yer Side Antik Kent geliyor. Girit'ten Antalya'ya Osmanlı Padişahı 2'nci Abdülhamid'in  gemilerle getirdiği Türklerin bir kısmını Side De kurduğu Selimiye yerleştirilmiş.  7 asır hiç bir yerleşimin olmadığı Side Antik Kentte yaşam başlamış.Üç yıl önce proje kapsamında hayata geçirdiğimiz çalışma ile o döneminin sivil mimari estetik dokusunu yansıtan Osmanlı Cumbalı evlerinin hepsini gün yüzüne çıkardık.

side-antik-kenti,-sukru-sozen-004.jpgside-antik-kenti,-sukru-sozen-005.jpgYaptığımız çalışma ile Side Antik Kent, Helenistik, Roma, Bizans dönemi eserleri yanı sıra Osmanlı dönemi Cumbalı evlerinin estetik sivil mimarisini yakında görmeyi sağladık. Side'nin kültür, tarih ve arkeolojik varlık turizminde  Side'nin marka değerini dünya gündemine taşıdık. Side'yi diğer turizm destinasyonlarından ayıran en önemli özelliği arkeolojik zenginliğidir. Side'ye tatile gelen Alman, Rus, İskandinav, Baltık,ve Avrupalı turistler otellerinden çıkıp yürüyerek 20-30 dakika sonra tarihi ören yerine ulaşarak halen ayakta olan Roma dönemi eserleri ile kendini o dönem eserleri içinde bulabiliyor. ' diye konuştu. 
2023 turizm sezonunda Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyon 600 bin olmasının tahmin edildiğini belirten Başkan Şükrü Sözen,bu sezon Manavgat'a tatile gelen turist sayısının 5,5 milyon olduğunu sözlerine ekledi. 

Bu haber toplam 799 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.