• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 15 °C

Kültür turizmi kitle turizminin gölgesinde kaldı

Kültür turizmi kitle turizminin gölgesinde kaldı
Demre eski Belediye Başkanı Av. Okan Kocakaya, Antalya'nın kültür turizminden yeteri kadar yararlanmadığını söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
Demre eski Belediye Başkanı Av. Okan Kocakaya, Antalya'nın kültür, tarih, folklorik ve arkeolojik varlık turizminden yeteri kadar yararlanmadığını söyledi.

 

Geçtiğimiz günlerde 14 Mayıs'ta yapılacak olan milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İyi Parti'de Antalya Milletvekili Aday Adaylığı için Demre(Kale) Belediye Başkanlığından istifa eden eski Başkan Av. Okan Kocakaya, Antalya'dan Kaş'tan Gazipaşa ilçesine kadar 350 tarihi ören yeri bulunmasına rağmen yeteri kadar bunun kültür turizmine kazandırılamadığını söyledi.

av.-okan-kocakaya,.jpgANTALYA TURIZMI KÜLTÜR TURIZMI AĞıRLıKLı
1980 sonrası dönemin başbakanı merhum Turgut Özal'ın teşvikleri ile Antalya turizminde deniz, kum ve güneş turizminin ön plana çıktığını belirten Av. Okan Kocakaya, kitle turizmi öncesi Antalya turizmini kültür turizmi ağırlıklı olduğunu kaydetti. Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ve İyi Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen'i ziyaret eden Okan Kocakaya, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde partisi kendisini listeye koyar Meclis'e girerse yapacağı çalışmalar hakkında bilgilendirdi.

av.-okan-kocakaya,-001.jpg

1 MILYON TURIST NOEL BABA’YA GELIYOR
Av. Okan Kocakaya turizm hakkında şunları anlattı: ''Son 40 yıldır Antalya turizmini kitle turizmine bağlı deniz, kum ve güneş turizmi konseptine bağlı turizm şekillendirdi. Antalya 350 antik kent ve tarihi ören yeri zenginliği bakımından dünyada tek turizm şehri. Doğup büyüdüğüm , okuduğum 4 yıl belediye başkanlığı yaptığım Demre kültür ve inanç turizminde çok önemli destinasyon. Yaklaşık yıllık 1 milyon turist Noel Baba (Aziz Nicholas Kilisesi ve Müzesini inan turizmi kapsamında Ortodoks Hristiyanlar geliyor.

av.-okan-kocakaya,-002.jpg

MYRA ANTIK KENTI’NI 900 BIN TURIST ZIYARET EDIYOR
'ne kültür turizmi kapsamında yaklaşık 900 bin turist ziyaret ediyor. Turizmde konsept çok önemli örneği Fransa'da deniz, kum ve güneş turizmi onlardada var. Bir Fransız turist Antalya'ya deniz, kum ve güneş turizmi konseptinde bir turizm anlayışında 'aynısı bizdede var '' diyerek tercih etmezler. Bir Fransız turist için Antalya'daki çok sayıdaki tarihi ören yeri varlığı çok büyük kültür ve arkeolojik varlık zenginimizi dünta gündemine taşımamız gerekir. Seçirde Meclis'e girersem TBMM'nin gündeminden turizmi hiç düşürmeyeceğim.'' diye konuştu.

Bu haber toplam 1178 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.