• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 22 °C

Küçük işletmeler Covid-19 sonrası toparlanmanın liderleri olacaktır.

Küçük işletmeler Covid-19 sonrası toparlanmanın liderleri olacaktır.
ABD Seyahat Derneği Başkanı ve CEO'su Roger Dow : Seyahat talebinin geri geleceği noktaya kadar küçük işletmelerin hayatta kalmaları gerekiyor.

WASHINGTON - ABD seyahat endüstrisi, koronavirüs pandemisi tarafından kapatılanlar dışında , geçim kaynakları seyahate bağlı olan 15,8 milyon Amerikalıyı korumak için Kongreye yeni bir acil çözülmesi gereken talep listesi sundu .
ABD Seyahat Derneği Başkanı ve CEO'su Roger Dow şunları söyledi: “Kongre, CARES Yasasını ek yardım turlarıyla düzeltmek ve desteklemek için hızlı bir şekilde hareket etmelidir. Seyahatle ilgili küçük işletmeler ekonomik toparlanmanın hayati liderleri olacaktır. Ancak önce seyahat talebinin geri geleceği noktaya kadar hayatta kalmaları gerekiyor. Bunu yapmak için, bu işletmelerin ışıkları açık tutmalarını ve çalışanlarını korumalarını sağlayacak kaynaklara erişebilmeleri gerekiyor. ”

KÜÇÜK İŞLETMELER KORUNMALI
Listenin en üstünde: Maaş Koruma Programı'na (PPP) 600 milyar dolar eklemek, daha önce dışarıda bırakılan küçük işletmelere ödemeyi artırmak ve kredi affedilmesini sağlanması istendi. Böylece kapanma nedeniyle hem çalışanlar öreme hem de diğer işletme giderleri karşılaanabilir denildi.

CARES Yasası kapsamında Bordro Koruma Programı-PPP'den dışlanan küçük işletmelerin önemli bölümünü seyahat ve turizm endüstirisinde önemli yere sahip olan yerel ve bölgesel hedef pazarlama organizasyonları oluşturuyor.

kucuk-isletmeler.jpgYARDIMIN DOĞRU YERE ULAŞMASI LAZIM
ABD Seyahat Derneği başkanı ve CEO'su Roger Dow şunları söyledi: “CARES Yasası iddialı bir adımdı. Ancak şimdi acil sorun yardımın gitmesi gereken yere ulaşmamasıdı. Her 10 Amerikalıdan birinin kullandığı seyahat ekonomisinin temel motorları olan yerel kar amacı gütmeyen kuruluşlar dahil olmak üzere küçük işletmeleri desteklemek için hemen büyük ayarlamalar ve daha fazla yardıma ihtiyaç duyuluyor.”

ABD SEYAHAT HARCAMALARI YÜZDE 85 DÜŞTÜ
saman alacağını gösteriyor: Analitik firması Tourism Economics tarafından ABD Seyahat için hazırlanan rakamlara göre, ABD'de haftalık seyahat harcamaları bir yıl önce aynı noktadan yüzde 85 düştü.

Bu, ekonomiyi, daha önce tahmin edildiği gibi, seyahat destekli iş gücünün üçte birinden daha fazla olduğu Nisan ayının sonuna kadar olan sürede seyahat iş kaybetme hızı 5.9 milyona düştü.

US Travel tarafından önerilen politika önlemleri arasında, yeni yardımın yanı sıra CARES Yasası'nın hükümlerinde aşağıdakiler de dahil olmak üzere bazı düzeltmeler bulunmaktadır:

ÇALIŞANI KORUMA PROGRAMI
Bordro Koruma Programı'nın (PPP) yerel yönetimlerinin 501 (c) (6) kar amacı gütmeyen kuruluşu veya “siyasi alt bölümü” olarak sınıflandırılan DMO'lara ve faaliyet gösteren küçük işletmelere (500 çalışandan az ) uygunluğunu genişletin çoklu konumlar.

PPP için ilave 600 milyar dolarlık uygunluk ve kapsama süresini Aralık 2020'ye kadar uzatmak . PPP'nin şu anda 30 Haziran'da sona ermesi planlanıyor.

Ekonomi o zamana kadar gerçekçi bir şekilde toparlanmayacak ve ilk birkaç hafta içinde finansman turunun bitmesi bekleniyor

ACİL İHTİYAÇLARI BİLE KARŞILAMAZ
PPP maksimum kredi hesaplamasını bir işletmenin aylık harcamalarının sekiz katına kadar revize edin ve hem bordro hem de bordro dışı giderleri karşılamasına izin verin. Şu anda formül, bir işletmenin aylık harcamalarının iki buçuk katıdır ve diğer masrafları değil, yalnızca bordroları kapsar ve acil ihtiyaçlar için yetersizdir

Ekonomik Yaralanma Afet Kredisi (EIDL) fonu 50 milyar dolara çıkarmalı., Kredi limitini 500.000 dolardan 10 milyon dolara çıkarmalı. Bir işletme hala normal giderlerini karşılayamıyorsa ikinci bir EIDL kredisine ihtiyaç duyulabilir.

Kaynak: Hotelier
Bu haber toplam 2989 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.