• BIST 12270.18
  • Altın 6535.66
  • Dolar 49.1606
  • Euro 55.0783
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 16 °C

Kruvaziyer limanında uyum yok

Kruvaziyer limanında uyum yok
İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, turizm sezonunun ortasında olunmasına karşın turistik bir hareketliliğin gözlenmediğine dikkat çekti.

İZMİR- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği"ne (TOBB) bağlı kurumların ortak yönetim kurulları toplantısı Torbalı"da yapıldı. İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, turizm sezonunun ortasında olunmasına karşın turistik bir hareketliliğin gözlenmediğine dikkat çekti. İzmir"in turizmde suskun bir kent görüntüsü verdiğini ifade eden Demirtaş, İzmir"in turizm pastasından yeterli pay alamamasında herkesin sorumlu olduğunu, kimsenin kenarda durma hakkının olmadığını dile getirdi. Gelecek yıl için turizm için ne yapılabileceğinin Belediye Başkanı, Vali ve kurumların başkanları olarak görüşülmesi gerektiğini savunan Demirtaş, “Kruvaziyer turizmi, İzmir"in başına konmuş bir talih kuşudur. Bu yıl Costa, MSC ve odamızın çabalarıyla kruvaziyer turizmde İzmir"e gelen turistin 4"te birini çekebiliyor. Ama daha fazla gemiye yerimiz yok” dedi.
Lisanslı depo sorunu
İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Kocagöz, kurulacak Ege Lisanslı Depoculuk ve Tarım Ürünleri A.Ş için yürütülen çalışmaların son evreye geldiğini, gelecek hafta Sanayi ve Ticaret Bakanlığı"na başvuruda bulunacaklarını kaydetti. Öteyandan Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sabri Ünlütürk ise piyasalardaki toparlanmaya rağmen istihdamın yerinde saymasını kur politikasına bağladı. Ucuz döviz yüzünden ithalatın cazip hale geldiğini, öne sürdü.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.