• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Köyceğiz'de tekne trafiği düzeni

Köyceğiz'de tekne trafiği düzeni
Köyceğiz gölünde ve Dalyan kanallarında, 2008 yılında tekne trafiği ve kurul kararlarına uymayanlara verilecek para cezaları yeniden belirlendi.

MUĞLA -Muğla'nın Köyceğiz gölünde ve Dalyan kanallarında, 2008 yılında tekne trafiği ve kurul kararlarına uymayanlara verilecek para cezaları yeniden belirlendi. Sürat teknelerinin faaliyetine izin verilmezken gölü ve kanalları kirlettiği belirlenen teknelere 3 bin YTL'ye kadar para cezası uygulanacak. Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, Köyceğiz gölünün ve Dalyan kanallarının ülke turizminde önemli bir yeri bulunduğuna dikkat çekerek, turizm sektörünün olumsuz etkilenmemesi için tekne trafiğinin yeniden düzenlendiğini söyledi.




Vali Yiğenoğlu, Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanalları İdare Kurulu'nca para cezalarının yeniden belirlendiğini kaydetti. Bu yıl yapılan düzenlemeye göre göl ve kanallara sürat teknelerinin girişine izin verilmeyecek. Buna uymayan sürat teknesi sürücülerine bin YTL para cezası uygulanırken tekneler de seferden menedilecek. Kontrollerde gölü ve kanalları kirlettiği belirlenen teknelere bin 500 YTL para cezası uygulanırken tekrarı halinde 3 bin YTL'ye çıkarılacak. İdare Kurulu ayrıca teknelerde ve sürücülerde bulunması gereken muayene belgesi, plaka, sürücü yeterlilik belgesi gibi belgeler ve çeşitli avadanlıklarla ilgili esaslar ve kurallara uymayanlara uygulanacak para cezalarını da yeniden belirledi.

 

Vali Yiğenoğlu'nun başkanlığında toplanan Köyceğiz Gölü ve Dalyan Kanalları İdare Kurulu'nda Köyceğiz ve Ortaca kaymakamlarıyla Özel Çevre Koruma Kurumu (ÖÇKK) İl Müdürü, Köyceğiz ve Dalyan belediye başkanları, Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürü ve Dalyan Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı bulunuyor. ÖÇKK bölgesi içinde kalan Köyceğiz gölü ve Dalyan kanallarının bulunduğu alanda ekolojik dengenin sağlanması amacıyla ÖÇKK tarafından, Almanya'nın finans kurumlarından KFW'nin hibe desteğiyle ''Köyceğiz-Dalyan Çevre Koruma ve Altyapı Projesi'' uygulanmaya başladı. Yörenin doğal güzelliklerinin yanısıra göl kıyısındaki kaplıcalar ve çamur banyolarıyla kanal kenarındaki tarihî kaya mezarları ve Kaunos antik şehri, önemli bir turizm potansiyeli barındırıyor. Dalyan kanalları ve denize bağlandığı yerdeki İztuzu sahilleri ise caretta caretta cinsi deniz kaplumbağalarının yaşam ve üreme alanı olması bakımından da büyük önem taşıyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.