• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kotil: Zirveye oynuyoruz

Kotil: Zirveye oynuyoruz
Dünya ligindeki ilk 4 havayolu şirketiyle mesafeyi çok daralttıklarını söyleyen THY Genel Müdürü Kotil, "2010 yılı hedefimiz, en büyük 4 firmadan biri olmak" dedi

İSTANBUL- Dünya ligindeki ilk dört havayolu şirketiyle mesafeyi çok daralttıklarını söyleyen THY Genel Müdürü Temel Kotil, "2010 yılı hedefimiz, en büyük dört firmadan biri olmak" dedi

THY Genel Müdürü Temel Kotil, şirketin kasasında önemli büyüklükte nakit para olduğunu söyleyerek, "2010 yılı itibariyle dünyadaki en büyük dört şirketten biri olmayı hedefliyoruz. Zirveye oynuyoruz" şeklinde konuştu.

THY'nin hedeflerini ve vizyonunu anlatan Kotil, İstanbul'un ipek Yolu güzergahı üzerinde bulunduğunu, bu yolun sadece karada değil, havada da var olduğunu anlatarak, "İstanbul'un önümüzdeki yıllarda dünyanın en önemli transfer noktalarından biri haline gelecek. İstanbul bu hedefi yakalarkan, THY de sektörün en güçlü havayollarından birisi olacak. Bu, hacimsel üretim olarak görülecek. Türkiye, 2015'te havacılıkta lider duruma gelecek" diye konuştu.

 

5 yıldızlı THY

Şu anda dünyada üç büyük hava yolu şirketi olduğunu, THY'nin de 2010 yılı itibariyle dünyanın en büyük dördüncü şirketi olmayı hedeflediğini söyleyen Kotil, şöyle devam etti:

"Pazar paylarımızla da bunu gösteriyoruz. Kazamızda önemli büyüklükte para var. Şu anda büyüklükte ilk 20 içerisindeyiz. Ama ilk dört havayolu şirketi ile mesafayi çok daralattık. Dünyada çok çok büyük havayolları var. Havayolları kalite ve kârlılık ile anılıyor. Bu anlamda, biz her zaman zirveye oynamaya hazırız."

Önümüzdeki yıl "5 yıldız" alabilmek için çalıştıklarını, bu yıl hazırlıkların tamamlanacağını da söyleyen Kotil, "Böylece Avrupanın ilk beş yıldızlı havayolu şirketi olacağız. Kaliteye beş yıldız aldığımız zaman, hizmette en son noktaya ulaşmış oluyoruz" dedi.

 

Hedef 150 nokta

Kalite açısından beş yıldızlı hizmet sunmanın en iyi bilet fiyatını sunmaktan da geçtiğini ifade eden Kotil, "Bu aslında pazarda rekabet edebilmek için aldığımız güzergâhtır. 2004, 2005, 2006 ve 2007'te hedefi yakaladık, bu yıl da diğer hava yollarından daha hızlı büyümeye devam ediyoruz" diye konuştu.

Bu yıl sonu itibariyle 150 noktaya uçulacağını anlatan Temel Kotil, ilave yurtdışı hatlarının da açılacağını ifade etti.

Bu arada THY, dünyanın en büyük havayalları listesinde 15'inci sırada yer alıyor. Türkiye listede, Güney Kore ile Yunanistan'ın arasında bulunuyor. Şirket, 2006'da 17 milyon, geçen yıl ise 20 milyon yolcu taşıdı. THY'nin bu yılki hedefi ise 23.5 yolcu taşımak.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.