• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

Koronavirüs havacılık sektöründe büyük değişim başlatıyor

Koronavirüs havacılık sektöründe büyük değişim başlatıyor
BD merkezli havacılık şirketi Zephyr Aerospace, uçakta yeni koltuk tasarımı bunu değiştirmeyi ve 10 saatin üzerindeki uzun uçak yolculuklarını ekonomi sınıfı gezginler için daha keyifli hale getirmeyi amaçlıyor. 

İSTANBUL - Uzun uçuşların maliyeti sebebiyle havayolları yolcunun rahat uyumasına öncelik vermez. Amaç bir uçağa olabildiğince fazla yolcu yerleştirmektir. ABD merkezli havacılık şirketi Zephyr Aerospace, uçakta yeni koltuk tasarımı bunu değiştirmeyi ve 10 saatin üzerindeki uzun uçak yolculuklarını ekonomi sınıfı gezginler için daha keyifli hale getirmeyi amaçlıyor. 

havacilik-degisim.jpgUzun uçuşların maliyeti sebebiyle havayolları yolcunun rahat uyumasına öncelik vermez. Amaç bir uçağa olabildiğince fazla yolcu yerleştirmektir. ABD merkezli havacılık şirketi Zephyr Aerospace, uçakta yeni koltuk tasarımı bunu değiştirmeyi ve 10 saatin üzerindeki uzun uçak yolculuklarını ekonomi sınıfı gezginler için daha keyifli hale getirmeyi amaçlıyor. 

havacilik-degisim-001.jpg

Havayollarının çoğunun ekonomi sınıfı koltuk düzeni 1970'lerden bu yana değişmedi. Yüzde 99'u sabit olan dik koltuklar ve ayağı çok az bir miktar uzatabileceğin ufak bir boşluk pek de konforlu sayılmaz. Zephyr koltuğu ise özellikle uzun mesafe uçan ekonomi sınıfı yolcuların uçarken uzanmasına da izin veren yeni bir uçak koltuğu olarak tasarlandı. 

havacilik-degisim-002.jpg

Bu koltuk tasarımı, premium ekonomi yolcularına ve bu sınıfı uçaklarında bulunduran havayollarına yönelik bir tasarım. Geniş gövdeli uçaklarda kullanılmak üzere tasarlanmış çift katlı ve uzanabileceğiniz ranza yatak sistemine sahip. Boeing ve Airbus tipi ticari yolcu uçaklarını güçlendirirken, havayolları için sosyal mesafe normlarına da uygun bir tasarıma sahip. 

havacilik-degisim-003.jpg

Patenti şu an bekleme aşamasında. Corona virüs döneminde tasarımıyla tüm havayolu endüstrisini dönüştürmeyi amaçlıyor. 

havacilik-degisim-004.jpg

Konsept, havalimanlarında kurulan mini cep otellerini andırıyor. 

havacilik-degisim-006.jpg

Yolculara ise bireysel bir alanın tüm konfor ve gizliliğini sunarak yolcuları rahat ettirmeyi amaçlıyor.

Bu haber toplam 1249 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.