• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Korfmann Kütüphanesi turda

Korfmann Kütüphanesi turda
Çanakkale'nin Tevfikiye köyü sınırları içindeki Truva antik kentinin tanıtılması amacıyla kurulan Korfmann Kütüphanesi paket tur programlarına alındı.

ÇANAKKALE- Çanakkale'nin Tevfikiye köyü sınırları içindeki Truva antik kentinin tanıtılması amacıyla kurulan Korfmann Kütüphanesi paket tur programlarına alındı.

 

Yaklaşık iki yıl önce hayatını kaybeden Truva Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann'ın adının verildiği Korfmann Kütüphanesi yeni bir misyon üstlendi.

Çanakkale-Tübingen Truva Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Enver Sadık Yılmaz, Truva antik kentini tanıtmak ve gelen yabancı turistlere daha iyi anlatıp kentte daha fazla konaklamalarını sağlamak üzere "Korfmann Kütüphanesi Ziyareti"nin kültür turlarının gezi programına eklendiğini söyledi.

24 Şubat'ta resmen açılan kütüphaneden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile yurt dışındaki çeşitli üniversitelerde öğrenim gören öğrencilerin yanı sıra bilim adamlarının bilimsel çalışmalarda faydalandığını, bunun yanında kente gelen yerli ve yabancı turistlere Truva antik kentinin kütüphane yardımıyla tanıtılıp anlatıldığını ifade etti.

Yerli ve yabancı turistleri, kütüphane ziyareti sırasında Truva kazı heyetinde görev yapan Yrd.Doç.Dr. Rüstem Aslan'ın bilgilendirdiğini belirten Yılmaz "Buradaki amacımız, turistleri ve bilim adamlarını Truva konusunda doyurmak ve kentte daha fazla konaklamalarını sağlamaktır. Bu nedenle kütüphane ziyaretini acentelerin tur programlarına işlettik." dedi.

Yılmaz, kütüphanenin açılış tarihinden itibaren 450 kişinin bilimsel anlamda kütüphaneden faydalandığını, 10 binin üzerindeki yabancı turistin ise Korfmann Kütüphanesi'ni ziyaret ettiğini kaydetti.

 

Korfmann Kütüphanesi

 

Çanakkale Belediyesi'nce 2005 yılında Özelleştirme İdaresi'nden 53 bin YTL'ye satın alınan eski TEKEL binasının kullanım hakkı Almanya'da hayatını kaybeden Truva Antik Kenti Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Manfred Osman Korfmann'ın Troia ve arkeoloji konusundaki eserlerinden faydalanılabilmesi için Truva Vakfı'na devredildi.

Kütüphanede çoğunluğu Troas olmak üzere Anadolu, Yakın Doğu, kısmen de Balkan ve Avrupa arkeolojisine ait 6 bin kitap, 10 bine yakın ayrı basım fotokopi ve belge yer alıyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.