• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 7 °C
  • Antalya 10 °C

Körfez'de havacılığa büyük yatırım

Körfez'de havacılığa büyük yatırım
Kuveyt Finans Merkezi raporuna göre Körfez ülkelerinde havacılık sektörüne yapılan yatırımların 2014 yılına kadar 45 milyar dolara ulaşacağı bildirildi.

KUVEYT- Körfez ülkelerinde havacılık sektörüne yapılan yatırımların 2014 yılına kadar 45 milyar dolara ulaşacağı bildirildi.  Kuveyt Finans Merkezi'nce yayınlanan bir araştırma raporuna göre Birleşik Arap Emirlikleri, yolcu kapasitesini 120 milyona çıkarması hedeflenen ve inşası devam eden Al Maktum Havaalanı projesi ile önde gidiyor.
BAE"nin havacılık sektöründe gerçekleştirdiği yatırımların tutarının 2014'e kadar 22,3 milyar, Katar"ın 14 milyar ve Suudi Arabistan"ın 5,3 milyar dolara ulaşması bekleniyor.
Raporda, birçok uluslararası havaalanında yolcu trafiğinde sabit büyüme ya da yavaşlama görülmesine rağmen, BAE başta olmak üzere Körfez ülkelerinde, 2002 ile 2008 yılları arasında yüzde 13'lük büyüme kaydedildiği ifade edildi. Katar"ın yüzde 25'lik büyüme oranıyla küresel ekonomik çöküşe meydan okuduğu ve 2002'de Körfez hava yolcu trafiğindeki payını yüzde 7"'den yüzde 15'e çıkardığı ifade edildi.
Kuveyt Finans Merkezi, 2002-2008 yıllarında Körfez yolcu trafiğinin yılda yüzde 10 büyüyerek 126 milyona ulaştığını ve bu rakamın 2014'te 278 milyona ulaşmasının beklendiğini kaydetti.
Merkez, Açık Gökyüzü politikasını benimseyen BAE, Bahreyn, Kuveyt ve Katar"ın bölgesel liderler haline geldiğini ve bunun turizm sektörünün gelişmesinde önemli rol oynadığını bildirdi.
Küresel ekoomik çöküşün etkilerine de değinilen raporda, Ortadoğu"da hava trafiğinin 2007'de yüzde 18 büyüme göstermesine rağmen 2008'de bu oranın yüzde 7'ye düştüğüne yer verildi. Ayrıca, Körfez ülkelerinin 2008'de kapasitelerinin yüzde 92"sine ulaştığı, dört ülkenin yüzde 100'ün üzerine çıktığı ve alt yapıda acilen genişlemeye ihtiyaç duyulduğu kaydedildi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.