• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Koreli turist grubuna saldırdılar

Koreli turist grubuna saldırdılar
Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı tarafından Doğu Türkistan'daki Müslümanlara destek olmak için yürüyüş gerçekleştirildi.

İSTANBUL - Beyazıt Meydanı'nda başlayan yürüyüş Sultanahmet Meydanı'nda son buldu. Burada basın açıklaması yapıldığı sırada ayrılan bir grup Topkapı Sarayı'na yöneldi.

turiste-saldiri2.jpg

ÇİNLİ ZANNEDİP KORELİ KADIN TURİSTİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER
İddiaya göre gruptakiler, Çinli zannettikleri Koreli turist grubuna saldırdı. Saray önünde bekleyen çevik kuvvet ekipleri araya girerek etten duvar ördü.
Koreli turistler hemen olay yerinden uzaklaştırıldı. Bu sırada polisle grup arasında arbede yaşandı. Gruptakilerden bazıları araya girerek arbedeyi önlemeye çalıştıysa da başarılı olamadı. Bunun üzerine polis gaz kullandı. Müdahale sonrası polis grup olay yerinden uzaklaştırıldı. Saldırıya uğrayan bir Koreli turist, İngilizce "Ben Çinli değil Koreliyim" diyerek gülümsediği görüldü.

Turist Rehberleri Birliği , TUREB“Türk konukseverliğiyle bağdaştıramıyor, “insan haklarına” da aykırı bularak kınıyoruz” dedi. TUREB’in açıklaması şöyle:

KAMUOYUNA ve TURİZM PAYDAŞLARINA ACİLEN DUYURULUR…
Bir süreden beri, ülkemizin değişik kentlerinde, Çinli turistler hedef alınarak, Uzak Doğulu turist gruplarına ve münferit turistlere yapılan saldırılar ile linç girişimlerini başta geleneksel Türk konukseverliğiyle bağdaştıramıyor, “insan haklarına” da aykırı bularak kınıyoruz.
Bu tür saldırıların hiçbir amaca hizmet etmeyeceği gibi önlem alınmaması halinde gerek İslam dininin gerekse de toplumumuzun geleneksel hoşgörüsünün zarar göreceğini, zaten bu konularda ülkemize ve İslam dinine yapılan anti propagandaları daha da arttıracağını hesaba katarak bu saldırıların derhal güvenlik güçleri tarafından engellenmesi, hükümetimizin ve ilgili kurum ve kuruluşların üzerlerine düşen görevi yaparak halka itidal ve sükunet uyarısında bulunmasını talep ediyoruz.
Ülke turizminin son yıllarda gördüğü en büyük krizi yaşadığı, pek çok devletin kendi vatandaşlarına uyarılarda bulunarak, içinde Türkiye’nin de adı geçen ülkeleri ziyaret etmelerinin risk taşıdığını ilan ettikleri bir dönemde böylesine saldırgan davranışlar ekonomik açıdan da ülkemize zarar verecektir.
Yurdumuza gelen her kim olursa olsun; milliyeti, dini ve ırkı göz önüne alınmaksızın bizim misafirimizdir. Bu topraklar üzerinde yaşayan her bir vatandaşımıza yüzyılların manevi ve kültürel değerlerinin imbiğinden süzülerek geçen hoşgörü ve konukseverlik bütün dünyada tanınmış; doğru tanıtım stratejileri ve başta rehberlerimizin katkıları ile de dünyanın en bilinen 10 turizm ülkesi arasına girilmiştir. Böylesine bir başarı elde edilmiş ve 2023 yılı hedefleri için çıta daha yükseğe konulmuşken, çoğunun bu ülkenin vatandaşı olduğundan emin bile olmadığımız, ne olduğu, kim olduğu belirsiz, yönlendirilmiş bazı grupların hiçbir gösterisine izin verilmemelidir.
Bu tür yanlışlar doğrudan turizmi, turizm gelirlerini olumsuz etkilerken ülke imajına da tamiri güç hasarlar bırakacaktır.
Irkçılık ve şiddet turizmin en büyük düşmanıdır.
Herkesi duyarlı, sakin ve görevini yapmaya davet ediyoruz.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.