• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Köprülü Kanyon'da doğa sporu

Köprülü Kanyon'da doğa sporu
Türkiye'nin önemli rafting merkezlerinden Köprülü Kanyon'un doğa sporlarına da son derece elverişli olduğu belirlendi.

ANTALYA -Türkiye'nin önemli rafting merkezlerinden Köprülü Kanyon'un doğa sporlarına da son derece elverişli olduğu belirlendi. Akdeniz Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğretim Görevlisi ve AKUT Antalya Bölge Sorumlusu Yılmaz Sevgül, Köprülü Kanyon Milli Parkı'nın insan gücüne dayalı doğa sporları envanterini çıkardı.




Bölgede 11 doğa sporunun 10'unun uygulanabildiğini tespit ettiklerini belirten Sevgül, "4 ay süren çalışmalar sırasında milli park alanının tümünü GPS cihazıyla taradık. Bunun sonucunda bölgede 10 adet doğa sporu branşının yapılabileceği kanaatine vardık. Ayrıca 120 kilometre trekking, 60 kilometre dağ bisikleti rotaları ve diğer doğa sporlarının alan haritaları da hazırlandı." dedi.

 

Sevgül, Türkiye'de ilk defa bir milli parkın insan gücüne dayalı doğa sporları envanteri ve potansiyelinin ortaya çıkarıldığını kaydetti. "Eko turizm amaçlı hazırlanan envanter, aynı zamanda turizm alanını genişleterek turizmi 12 aya yaymayı hedeflemektedir." diyen Sevgül, şunları söyledi: "Köprülü kanyon milli parkının doğa sporları potansiyelinin tam olarak ortaya çıkarılmasıyla bölgede eko turizm canlanacak. Yöre halkına da istihdam sağlanmış olacak. Milli park sahası içinde yapılacak doğa sporunu, temel düzeyde ve güvenli olarak her yaştan insanın yapabilmesi için özel işaretleme de yapıldı."

 



Köprülü kanyon milli parkında potansiyeli ortaya çıkartılan doğa sporları şöyle; rafting, nehir kayağı, kanyoning, dağcılık, trekking, kampçılık, kaya tırmanışı, abseiling (İp inişi), orıenteering (doğada hedef bulma oyunu) ve dağ bisikleti. Riverboard, (nehir bordu) nordic walking, tur kayağı, fly fox, (ip köprüsünden makarayla karşıya geçmek) binicilik, mağaracılık, base jumping, (paraşütle uçurumdan atlama) ve doğal ortama zarar vermeyen çeşitli macera oyunları da bu gün yapılması mümkün olmayan fakat gelecekte büyük potansiyel oluşturabilecek doğa sporları arasında yer alıyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.