• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Konya'da çini kitabı yayınlandı

Konya'da çini kitabı yayınlandı
Konya'daki Selçuklu Çini Örnekleri" katalog eserini yayın hayatına kazandıran Selçuklu Belediyesi, Türk çini sanatının kayıt altına alınmasına destek oldu.

KONYA -"Konya'daki Selçuklu Çini Örnekleri" katalog eserini yayın hayatına kazandıran Selçuklu Belediyesi, Türk çini sanatının kayıt altına alınmasına destek oldu.

Selçuklu Belediyesi, kültür ve sanat dünyasına yeni eserler kazandırmaya devam ediyor.

 

Avrupa Birliği (AB) tarafından desteklenen, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) koordinasyonu ve Selçuklu Belediyesi tarafından yürütülen "Kor Ateşin Sır Gülleri" projesi kapsamında "Konya'daki Selçuklu Çini Örnekleri " yayınlandı.

 

Kataloğun yönetmenliğini Hüseyin Kaplan, bilimsel danışmanlığını Prof. Dr. Haşim Karpuz üstlendi.

 

Yayınlanan eserin fotoğrafları Feyzi Şimşek, Ahmet Kuş ve İbrahim Dıvarcı tarafından çekildi. Türkçe - İngilizce olarak yayınlanan kataloğun çevirilerini de Umut Yavuz yaptı.

 

Selçuklu çinisinin bölgedeki en güzel örneklerinin, bu katalogla bir araya toplanmış olduğunun altını çizen Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen şu görüşlere yer verdi: "Anadolu'da çiniciliğin ilk merkezi Konya'dır. Çiniciliği tekrar canlandırmak için Selçuklu Belediyesi olarak 1997'de ilk çini atölyesini kurduk. Gerçekleştirdiğimiz ' Çini Konferansı ' ve 'Çini Sergileri' gibi faaliyetler, çiniye duyulan sevgi ve ilginin en büyük göstergesidir. Yapılan bu etkinliklerle çininin yeni bir değer olması, yeniden hayat bulması ve bölge halkının çiniye ilgisinin artması amaçlanmıştır. Kökleri Orta Asya'ya kadar uzanan ve bütün dünyaya yayılan kültürümüzün izlerini taşıyan Selçuklu çinisi, bu topraklara atılan en güzide imzalardan biri olarak sonsuza kadar yaşayacaktır."

 

Renkli ve 65 sayfadan oluşan çini kataloğu çok sayıda fotoğrafla destekleneniyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.