• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Konya sivil havaalanı istiyor

Konya sivil havaalanı istiyor
Konya Turizm Platformu Başkanı Bekir Şahiner: Mevlana Müzesi, İnce Minare ve Çatalhöyük gibi önemli değerlere sahip Konya’ya sivil havaalanı lazım

KONYA- Konya Turizm Platformu Başkanı Bekir Şahiner de modern çağda ulaşımın daha çok hava yoluyla sağlandığını, Mevlana Müzesi, İnce Minare ve Çatalhöyük gibi önemli değerlere sahip Konya’ya gelen turist sayısında da sivil hava alanı bulunmayışının etkisi olduğunu bildirdi.

Hava alanı sıkıntısı nedeniyle birçok tur operatörünün Konya'yı programına almadığını ifade eden Şahiner, kente sivil hava alanı kurulması durumunda Konya'ya gelen turist sayısının 2-3 katına çıkacağını vurguladı. Hava alanının turizm açısından önemi konusunda, Mersin-Anamur hattı ile Antalya'ya yapılan yatırımların ve turist sayılarının çarpıcı bir örnek oluşturduğunu belirten Şahiner, şunları kaydetti:

“Mersin-Anamur hattındaki bakir koyların, Antalya kıyılarından farkı yoktur. Ancak şu anda Antalya turizm konusunda bir marka, ancak onun kadar güzel olan Mersin kıyıları değer görmüyor. Bunun en önemli nedenlerinden birisi Antalya'nın hava alanına sahip olmasıdır. Konya da Mevlana Müzesi, İnce Minare gibi bilinenlerin dışında da çok önemli değerlere sahip. Bu kapsamda Konya'nın 7 harikasını belirleyip, tanıtmak amacıyla bir çalışma başlattık. Ancak bu tanıtım gerçekleşse dahi hava yoluyla ulaşım konusu çözülmedikçe turist sayısının artırılmasında başarı sağlanamayacaktır.”

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil ise, Konya sanayisinin dünyaya açılabilmesi için ulaşım sorununun çözülmesinin, sivil ve uluslararası hava alanının acilen açılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Konya’nın dünyayla ticaret yapan bir kent olduğuna işaret eden Büyükhelvacıgil, “Türkiye’nin 100 milyar dolarlık ihracatının 1 milyar 200 milyar dolarlık kısmını Konya gerçekleştiriyor. Türkiye bugün 230 ülkeye, Konya da 160 ülkeye ihracat yapıyor. Bu rakamlar Anadolu’nun ortasında, kendi imkanlarıyla dünyaya açılan Konya için çok önemli” dedi

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.