• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Koleksiyoncular İzmir'de buluştu

Koleksiyoncular İzmir'de buluştu
Ege Üniversitesi (EÜ) ve Collection Club İzmir Şubesi'nin katkılarıyla EÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde 1. İzmir Koleksiyonculuk Günleri düzenlendi.

İZMİR -Ege Üniversitesi (EÜ) ve Collection Club İzmir Şubesi'nin katkılarıyla EÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde 1. İzmir Koleksiyonculuk Günleri düzenlendi.

Etkinliğin ilk günü "Bir Tutkunun Peşinde…" adlı koleksiyon sergisinin açılışında konuşan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fikret İkiz, eğitimin bir amacının da topluma hizmet etmek olduğunu söyledi. Ardından Prof. Dr. İkiz tarafından koleksiyoncu ve araştırmacı Sabiha Tansu'ya, Collection Club Yönetim Kurulu Başkanı Antepli tarafından İkiz'e, İzmir Şube Başkanı Nejat Yentürk tarafından İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Akın Kazancıoğlu'na onur ödülleri verildi.

 



Türkiye Bilimler Akademisi üyesi koleksiyoncu Metin And'ın ödülü ise kendisi rahatsızlığı dolayısıyla gelemediği için Kazancıoğlu tarafından Dr. Handan Uskent'e verildi.

 

Türkiye'de ilk olan 1. İzmir Koleksiyonculuk Günleri'nin amacı, koleksiyonculuğun sadece bir hobi olarak değerlendirilmesinin yetersizliğinin altını çizmek olarak açıklandı. Koleksiyoncular, tarihseverler, özel ya da resmî kültür kurumları ve üniversitelerle koleksiyonculuk teması özelinde bir buluşma ve tartışma ortamı sağlayacak etkinlikte aranında uzman birçok araştırmacı, Türkiye'de koleksiyonculuk kültürü, koleksiyonculuğun dünyada ve ülkedeki tarihî gelişimi, Türkiye'de etnografik eser ve kayıtlı eser koleksiyonculuğu gibi başlıklarda konuşmalar yapacak. 16 Aralık Pazar günü ise Türkiye'de kayıtlı eser koleksiyonculuğunun problemleri ele alınacak.

 



"Bir Tutkunun Peşinde...." sergisinde yer alan koleksiyon konuları ise şöyle: Anahtarlıklar, Cam Düğmeler, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Parfüm, İzmir'de Meşrubat, İzmir Kartpostalları, Kınık Seramikleri, Osmanlı Dönemi Kâğıt Paraları, Belediye Paraları ve Yerel Kullanımlar, Kütahya Seramikleri, Kilikya Ermeni Sikkeleri, Porselen Çekmece, Opalin Cam Objeler, Osmanlı Ağırlık ve Terazileri, Anadolu Sikkeleri, Türk Musikisi Kayıt Tarihinde Plaklar, Tuzluk ve Biberlikler, Kedi Biblolar, Deniz Kabukları, Şapkalar, Şeker Poşetleri, Türk Çay Kültürü, Türk Kahveleri, Batı Anadolu'dan Arkeolojik Eserler

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.