• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kocaeli'de kültürler buluşması

Kocaeli'de kültürler buluşması
Kocaleli'de düzenlenecek Yöresel Kültürler Fuarı'nda Türkiye'nin dört bir yanından katılım ve kültürlerin buluşması yaşanacak.

KOCAELİ -Kocaeli'de Yöresel Kültürler Fuarı açılacak. Fuarda Türkiye'de tüm kültürleri buluşacak. Bu fuar sayesinde Türkiye'nin dört bir yanındaki vatandaşlar kaynaşacak.

Türkiye'de en fazla göç alan illerin başında Kocaeli geliyor. İş bulmak amacıyla her ilden gelen vatandaşlar, burada buluşarak gelenek ve göreneklerini kurdukları dernek çatısı altında sürdürmeye çalışıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu kültürleri bir araya toplamak için bir organizasyon düzenliyor. Haziran ayında yapılacak olan fuarın, "Yöresel Kültürler Sempozyumu ve Fuarı" olarak kutlanması için Seka Park Otel'de bir toplantı düzenlendi.



Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Başkan Vekili İlyas Şeker, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Tahir Büyükakın, Kent Konseyi Genel Sekreteri Sedat Yücel, daire başkanları ve derneklerin yöneticileri katıldı.

 

Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli'nin Türkiye'nin her yerinden göç aldığını hatırlatarak, "Kentimizde Türkiye'nin bir mozaiğini görmek mümkün. Bu da kentimizin bir kültür zenginliği oluşturuyor. Bu zenginliğimizi halkımıza sunmamız gerekir" dedi. Başkan Karaosmanoğlu, kentte değişimin gözle görülür biçimde yaşandığını, her geçen gün daha güzel, daha geniş kapsamlı projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Çalışmalarla altyapı, üstyapı, yeni tesisler, kavşak ve yolların bitmesi sayesinde kentin güzelliklerini geri kazandıklarını anlatan Karaosmanoğlu, kültürel zenginlikleri de ihmal etmediklerini dile getirdi. Başkan Karaosmanoğlu, "Dernekler aracılığı ile kültürlerimiz yaşatmaya çalışılıyor. Her dernek kendi çapında yöresinin gelenek-göreneklerini, folklorunu yaşatmak gayret sarfediyor. İşte bizim en büyük zenginliğimiz budur. Hepinizi kutluyorum. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak bu kültürel zenginliklerin kaynaştırılıp, daha iyi tanıtılması için çaba gösteriyoruz" diye konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.