• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

KKTC'de turizmin geleceği parlak

KKTC'de turizmin geleceği parlak
Girne panelinde "KKTC, farklı özelliklerini öne çıkararak ve alt yapısını geliştirerek bölgenin önemli bir turizm merkezi haline gelecektir" denildi.

Özkan Altıntaş -Türkiye Turizm


GİRNE- KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanlığı tarafından  Girne Merit Cyristal Cove Hotel’de düzenlenen  KKTC’nin gelecekteki turizm pespektifi” konulu panel yapıldı. Panelde KKTC'nin uygulanan bütün izolasyonlara rağmen Türkiye'nin deneyimlerinden faydalanması grektiğinin belirtildiği panelde, "KKTC,  farklı özelliklerini öne çıkararak ve alt yapısını geliştirerek bölgenin önemli bir turizm merkezi haline gelecektir" denildi.
Panele TurkiyeTurizm.com Genel yayın yönetmeni Özkan Altıntaş'ta konuşmacı olarak katılarak, KKTC'nin tarih, kültür değerlerinin ortaya çıkarılarak yeni bir anlayışla turizmi geliştirmesi gerektiğini söyledi.
Türkiye’nin Turizm eski Bakanı Abdülkadır Ateş, KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ, Müsteşar Hasan Kılıç ile Türkiye’nin KKTC Büyükelçisi Türkekul Kurttekin’in panelin açış konuşmasını yaptılar.
Panele TÜROFED Başkanı Ahmet barut ie Asbaşkan Seçim Aydın ile KKTC'de bulunan eğitim kurumlarının yöneticileri, turizmciler, öğrenciler katıldı.



Turizm eski Bakanı Abdülkadır Ateş  konuşmasında KKTC’nin Türkiye’nin deneyimlerinden  fayralanması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Kuzey Kıbrıs dünyanın keşfetmesini bekleyen bir  mücevher gibi duruyor. Bu potansileyi tüm dünyaya sunabilmek için gayret göstermeliyiz. Turizm riskli bir alandır. Pamuk ipliğine bağlı bir sektördür. Kim ne biliyorsa kimler ne tür deneyimlere sahipse ortaya koyarak yavru vatanımızı daha ileriye götürmek bizim görevimizdir. Bu görevler  verilmez biz gönüllü olarak yapmak zorundayız. Bu toplantının ilk adım olacağını düşünüyoruz. Çalışma gruplarıı oluşturarak KKTC’nin turizm potansiyelinin bölgesine katkısını sağlamalıyız. Elimizde bir mücevher var. Bunu işlerken Türkiye’nin bugüne kadar çektiği sıkıntıları çekmemesi ve tatlı yanlarını yavru vatanda uygulamalıyız.”



KKTC Ekonimi ve Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ, Anavatan Türkiye’nin deneyimlerinden yararlanarak çalışmaları başlattıklarını belirterek, “Bu çalışmalar burada bitmeyecek. Bize düşen görev ülkemizin turizmini ileriye götürmek adına sektörle elbirliğiyle çalışmaktır. Bu azim bizde var. Sektörde de olduğunu görüyor” dedi. Bakan Şanlıdağ konuşmasını şöyle sürdürdü:
“ İyi bir yolda gidiyoruz ve devam edeceğine inanıyorum. Adaların turizmde avantajı ve dezaj-vantajları vardır. KKT’ye  yapılan izolasyonu ülkemizin güzellikleri ve tarihleriyle avantaja çevirmeliyiz. Bu toplantının ülkemiz turizmine katkı sağlayacağına inanıyorum. KKTC’de  tirizmin önünü açarsak yaşanan ekonomik sıkıntıları aşarız.”



KKTC Büyükelçisi  Türkekul Kurttekin’de  KKTC turizminin dünya ile kucaklaşması için önemli bir platform olduğunu belirterek şunları söyledi: “ KKTC’ye gelen her yabancı turist Güneydeki komyunun inkar ettiği Kıbrıs Türküi’nin varlığını görsün diyorum. Kıbrıs Türkü sadeve izolasyon değil bir kötüleme kampanyası ile karşı karşıyadır. Bu gibi durumların ortaya kvaaldırılmasında turizmin önemi büyüktür.”
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.