• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 5 °C
  • Antalya 11 °C

Kıyılardan yararlanamıyoruz

Kıyılardan yararlanamıyoruz
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Alanya Yat Limanı'nda marina açılışında "Akdeniz'e en çok kıyısı olan biziz ama denizden yararlanmıyoruz" dedi.

ALANYA- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Alanya Yat Limanı'nda marina açılışında "Akdeniz'e en çok kıyısı olan biziz ama denizden yararlanmıyoruz" dedi.
Bakan Yıldırım, Alanya Yat Limanı'nda marina açılışı için uçakla Gazipaşa Havalanı'na indi ve  karayoluyla Alanya'ya geçti.
Yıldırım, törende, Türkiye'nin Akdeniz'de en fazla kıyısını bulunmasına rağmen denizlerden yeterince istifade edemediğini ifade etti.
Ülkede 46 yat alanı bulunduğunu ve 13 bin teknenin bağlandığı bilgisini veren Yıldırım, denizlerde 4 milyar dolar gelir elde ettiklerini, hedeflerinin bu rakamı 10 milyar dolara çıkarmak olduğunu söyledi. Yap-işlet-devret modeliyle yapılan Alanya Marina'nın altyapı çalışmalarına 42 milyon lira harcandığı bilgisini veren Bakan Yıldırım, "Alanya Marina AŞ'nin yerini 23,5 yıl işletilecek. Buna mukabil devlete 5 milyon lira para ödemesi yapılacak. Marinanın 275 yat bağlama kapasitesine sahip. Bu yat limanı Alanya'nın deniz turizmine büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum." diye konuştu.
Bakan Yıldırım, açılış öncesi Kaymakamlık, Belediye ve AK Parti İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Partide Gazipaşa Havaalanı ile ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırım, bu konuda kara propagandaya dayalı sözlere itibar edilmemesi gerektiğini belirtti. Antalya Havalimanı ile Gazipaşa Havaalanı arasında yapılan kıyaslamaya karşı çıkan Yıldırım, "Antalya Havalimanı yapısı, yolcu kapasitesi ve ayrı ayrı pistleriyle dünyada ilk 5'e giriyor. Gazipaşa ise 3-C kategorisinde stol tipi küçük ve orta gövdeli uçakların uçuş yapabileceği bir havaalanı. Antalya Havalimanı ile Gazipaşa Havaalanı'nı kıyaslamak ve 'Niye ilde olan burada da yok' demek tamamen bilgisizlikten kaynaklanıyor." şeklinde konuştu.
Gazipaşa Havaalanı'nın Antalya Havalimanı gibi olması için 7 kilometrelik daha uçuş pisti yapılması gerektiğini ifade eden Bakan Yıldırım, şöyle devam etti: "Bunu yapmak için de dağı ortadan kaldırmak gerekir. Bu da imkansız bir şey." Yıldırım, tanıtım ve başlatacakları Avrupa charter seferleriyle bölgeye hava yoluyla turist akışını daha etkin hale getireceklerini kaydetti.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.