• BIST 9678.33
  • Altın 2504.672
  • Dolar 32.5831
  • Euro 34.8411
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

Kışın güneşi günleri yaşlı turistleri Antalya’ya çekiyor

Kışın güneşi günleri yaşlı turistleri Antalya’ya çekiyor
Sonbahar'da ve kış aylarında güneşli gün sayısının fazla olması nedeniyle başta Almanlar olmak üzere yaşlı Avrupalı turistleri Antalya'ya çekiyor.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
SİDE/ANTALYA - Sonbahar'da ve kış aylarında güneşli gün sayısının fazla olması nedeniyle başta Almanlar olmak üzere yaşlı Avrupalı turistleri Antalya'ya çekiyor. Emekli ve yaşlı turistler, Avrupa'da havalar soğuyunca Side'ye güneşlenmeye İskandinav ülkeleri İsveç, Danimarka, Finlandiya ve Norveçli turistleri de Nordic Wolking (iskandinav yürüyüşü), trekking (doğa yürüyüşü) ve koşarak yön bulma (oryantiring) yapyor.

yasli-turistleri-.jpg

YAŞLI AVRUPILININ GÖZDESİ ANTALYA

Yaşlı anne ve babalariyla gelenlerde at safari yapiyor Nashira otelin sahibi Hüseyin Aydoğan, Anytalya'da kışın güneşli gün sayısının fazla olmasının başta yaşlı ve emeklilerin tercih ettiği destinasyon olduğunu belirten Aydoğan, ''Bölge destinasyonunda kişin yaşlı avrupali turistler bölgemize geliyor. Gelen turistlerde bir, iki ve 2,5 ay kalıyorlar. Gelen yaşlı turistlerde güneşli havada doğa yürüyüşü, Nordic walking ve tarihi ören yerlerini geziyorlar. Doğa ile baş başa kalmak isteyenlerde Titreyengöl ve Sorgun’da Kumul Çamlığı’nda doğa yürüyüşü yapiyorlar” dedi.

yasli-turistleri--001.jpg

İSKANDİNAV YAŞLILAR SICAĞA KAÇIYOR
Side Selimiye Garden Otel sahibi Mehmet Çelikten, bölgeye gelen yaşlı Almanlar olduğunu söyledi. Çelikten,''Kişin Almanya ve Iskandinav ülkelerinde soğuktan ve kardan evlerinden çıkamayan yaşlılar çeyrek yüzyıldır, Antalya Side'de güneşlenmeye gelirler. Gelenlerde en az bir ay kalırlar. 15 yil otelin aynı odasında kalan Alman yaşlılar var. Fiyatlarda uygun. Alman yaşlı turistlerin hiç sevmediği şey yağışlı ve kapalı hava. sürekli hava durumuna bakarak program yapiyorlar'' şeklinde konuştu.

yasli-turistleri--002.jpg
yasli-turistleri--003.jpg
yasli-turistleri--004.jpg
yasli-turistleri--005.jpg
yasli-turistleri--006.jpg
yasli-turistleri--007.jpg

Bu haber toplam 4728 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.