• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 17 °C

Kısa Dönem İşsizlik Ödeneği yıl sonuna devam ettirilmeli

Kısa Dönem İşsizlik Ödeneği yıl sonuna devam ettirilmeli
Saadet Partisi(SP) Manavgat İlçe Başkanı İlhami Demiral, pandemi döneminde en fazla mağdur olanların başında turizm çalışanları olduğunu söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
 Saadet Partisi(SP) Manavgat İlçe Başkanı İlhami Demiral, pandemi döneminde en fazla mağdur olanların başında turizm çalışanları olduğunu söyledi. SP Manavgat İlçe Başkanı İlhami Demiral, yaklaşık 300 bin yatak kapasitesi ile  konaklamada Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu Manavgat-Side'de Covid19 korunma tedbirleri kapsamında tatil amaçlı turistik tatil kısıtlaması nedeni 120 bin turizm çalışanının bulunduğu Manavgat-Side destinasyonunda otellerin kapalı olması nedeni ile yüzde 90'nın işsiz kaldığına dikkat çeken İlhami Demiral, turizm kentinde turizm herkesin hayatına dokunduğu için ekonomik sıkıntının son 30 yılın en üst seviyesinde olduğunu kaydetti. 
saadet-partisi(sp)-manavgat-ilce-baskani-ilhami-demiral,-.jpg
saadet-partisi(sp)-manavgat-ilce-baskani-ilhami-demiral,--001.jpg

PANDEMİ DE EN FAZLA TURİZM ÇALIŞANLARI MAĞDUR OLDU

Bölge turizminin 6-7 ay ile kısıtlı olması nedeni ile turizm çalışanlarının sektörde çalışmada zorlanırken pandemi döneminde işsiz kalmanın 17 aya çıkması ile birlikte yüzde 25-30 oranında göç olduğunu vurgulayan İlhami Demiral, ''30 Haziran'da Kısa Dönem İşsizlik ödeneği sona erdi. Zaten siyasi iktidar Kısa Dönem İşsizlik Ödeneği ile ilgili ayrı bir bütçe ayırmadı. Çalışanların  kesintilerle İşsizlik Fonu'nunda  biriken paralardan verildi. ayrıca fonun üçte ikisi patronlara karşılıksız hibe olarak gitti. Kısa Dönem İşsizlik Ödeneği yıl sonuna kadar devam etmeli. Turizm çalışanları lütuf değil; yasal haklarını istiyor. '' dedi.

saadet-partisi(sp)-manavgat-ilce-baskani-ilhami-demiral,--002.jpgTURİZMDE KAYIPLAR RUS TURİSTLE DEĞİL; ALMAN VE AVRUPALI TURİSTLE KAPATILABİLİR?    

Pandemi ile birlikte her yıl 5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir eden Manavgat-Side destinasyonu Alman, İskandinav ve Avrupalı turist gelmemesine bağlı Belarus, Ukrayna, Polonya, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ve Rus destinasyonuna döndüğünün altını çizen Demiral konuşmasını şu sözlerle tamamladı:''Bölgemizin 35-40 yıllık Alman ve Avrupalı turist ağırlama geleneğine sahip. Bir Alman turistin bir Ukrayna bir Polonyalı bir BDT ve Rus turiste göre tatil süresince alışveriş yapmada  harcama yapma potansiyeli 5-6 kat daha fazla. Pandemi döneminde gerek otel işletmecilerinin gerek turizm çalışanları ve gerekse turizmci esnafı maddi kayıp telafisi Rus, Polonya ve Ukraynalı turistle giderilemez!.

saadet-partisi(sp)-manavgat-ilce-baskani-ilhami-demiral,--003.jpgHızlı bir şekilde Alman ve Avrupalı turist ağırlamaya yönelik çalışmalara aciliyet verilmeli. Ayrıca turizm çalışanlarına 17 ay süresince destek olunmadığı  için kalifiye turizm çalışanları göçle kayıp edildi. Bugün otellerin yüzde 75 eleman arıyor ama; bulmada zorlanıyor. Bir turizm destinasyonunu marka değerini yetişmiş kalifiye turizm çalışanı belirler. B u sene kalifiye eleman kaybı nedeni ile  Müşteri memnuniyeti oranı yüzde 95 lerden aşağılara düşüşler yaşanabilir?.'' 

Bu haber toplam 909 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.