• BIST 10082.77
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Kış sezonu Salda Kayak Merkezi'nde törenle açıldı

Kış sezonu Salda Kayak Merkezi'nde törenle açıldı
Burdur Valisi Ali Arslantaş eşsiz Salda Gölü manzarasında, doğal güzellikler içinde kayak yapma imkanı sunan "Salda Kayak Merkezi"nin sezon açılış törenine katıldı.

BURDUR- Burdur Valisi Ali Arslantaş ve eşi Hatice Arslantaş, yemyeşil ormanlar arasında, eşsiz Salda Gölü manzarasında, doğal güzellikler içinde kayak yapma imkanı sunan "Salda Kayak Merkezi"nin sezon açılış törenine katıldı.

Açılışta konuşan Vali Arslantaş, "Kayak bilmeyen kalmasın" sloganıyla sezonu açtıklarını belirterek, 1. sınıftan itibaren her yaş grubundan öğrenciye ücretsiz kayak kursları verileceğini ifade etti. tüm kayak severleri Salda Kayak Merkezi'ne davet etti.

Burdur'un Yeşilova ilçesinde yeşilin, beyazın ve mavinin iç içe geçtiği Salda Gölü manzaralı Salda Kayak Merkezi'nde sezon açılış töreni düzenlendi.

salda-kayak-merkezi-001.pngAçıldığı 2012 yılından bu yana her yıl artan sayıda kayak severi ağırlayan Salda Kayak Merkezi, Kış Turizminde bölgenin yeni adreslerinden ve yükselen değerlerinden biri olarak kayak severlere hizmet vermektedir.

Bugün gerçekleşen sezon açılış töreni protokol konuşmalarıyla başladı. Törende Vali Arslantaş, Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik, Mehmet Göker, Yasin Uğur, Kaymakam Muhammed Emin Tutal, Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel birer konuşma yaptı.

Törende konuşan Vali Arslantaş; “Burdur, hem yaz hem de kış turizminde öne çıkan mekanları ile ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunan bir coğrafyada yer almaktadır.

Bugün itibariyle kayak severleri ağırlamaya başlıyoruz. Kayak merkezimizde siyah pist bulunmamaktadır. İlk defa kayak yapmaya başlayacaklar ve yeni kayak öğrenenler için uygun 4 bin metre civarında bir parkur uzunluğu var.

Sloganımız "Kayak Bilmeyen Kalmasın" çocukların bu sporu temelden öğrenmesi gerekiyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün antrenörleri sezon boyunca burada olacak. İl ve ilçelerimizden belediyelerimizce gönderilen tüm öğrencilere ücretsiz kurs verecekler.

İlimizde ilkokul birinci sınıftan lise son sınıfa kadar kayak bilmeyen öğrenci kalmayacak. Sloganımız; kayak bilmiyorum. Ayrıca merkeze gelen öğrencilere ücretsiz kayak ekipmanı sağlayacağız.

Bugün kayakla tanışan bir çocuk ileride dünya şampiyonu olur mu bilemiyoruz ama en azından onu kayak ve spor aşığı olarak göreceğiz.

Ayrıca Salda Gölü manzaralı bir çadır ve karavan park alanı da planlayacağız. Amacımız ilimizde turizmi 12 aya yaymak. Kayak merkezinin yapılmasının nedeni, yaz turizmine kış turizmini de ekleyerek turizm faaliyetlerinin 12 ay devam ettirilmesi çabasıdır.' İyi bir kayak sezonu diledi.

Bu haber toplam 1285 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.