• BIST 9468.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Kırmızı et zamları otellerin kırmızı et sunmasını zora soktu

Kırmızı et zamları otellerin kırmızı et sunmasını zora soktu
Antalya'da 422 beş yıldızlı otelin bulunduğunu belirten Abdurrahman Erdoğan,'' Bir Alman turist ortalama 11 günlük tatil süresince günlük 112 gram et tüketiyor.

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya-
Antalya Manavgat  Kırmızı Et Birliği Başkanı Abdurrahman Erdoğan, '' Tarımda ve besicilikte girdi maliyetlerinin bir yıl içinde yüzde 300 artması. Antalya da  otellerin tatile gelen yerli ve yabancı turistlere kırmızı ete bağlı ızgara ve et yemekleri ikram etmede zorlanacaktır.'' dedi. Tarımda ve besicilikte girdi maliyetlerinin bir yıl içinde yüzde 300 oranında artmasının büyükbaş yetiştiricisini zor durumda bıraktığını söyledi.

kirmizi-et-birligi-baskani-abdurrahman-erdogan,.jpgAntalya'da 422 beş yıldızlı otelin bulunduğunu belirten Abdurrahman Erdoğan,'' Bir Alman turist ortalama 11 günlük tatil süresince günlük 112 gram et tüketiyor. Ülkemizde besicilikte girdi maliyetleri çok yüksek, böyle bir durumda ''kırmızı et'' açığını ithalatla kapatamayız. Fransa'dan, Hollanda'dan, Almanya'dan ve Sırbistan'dan kırmızı et ithal ederek bu açık kapanmaz. Bunun yegane yolu yetiştirici desteklenmeli. Yerli üretimi desteklemek zorundayız. Girdi maliyetleri artınca yetiştirici mecburen damızlık düvelerin kesime vermek zorunda kalıyor. 

kirmizi-et-birligi-baskani-abdurrahman-erdogan,-001.jpg Etin kilosu 115 lira oldu. Kıymanın kilosu 100 lira. Bir yıl içinde  yem fiyatları yüzde 300 arttı. Mazotun litresi olmuş 15 lira . Bu şartlarda ne nitelikli tarım yapılabilir nede süt besiciliği nede besicilik yapılabilir. Bu şartlarda yerli besicisi Avrupalı besiciyle mücadele etmesi çok zor. 35 yıl önce ülkemiz dünyada 150  ülke arasında tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten ilk 10 ülke arasındaydı. Şimdi samanı Bulgaristan'dan, yemi Hollanda ve Almanya'dan almakla besiciliği uzun süreli ayakta tutamayız. '' diye konuştu.  

kirmizi-et-birligi-baskani-abdurrahman-erdogan,-002.jpgBaşkan Abdurrahman Erdoğan, kırmızı ette maliyet yüksekliğine bağlı artış olması halinde otellerin tatile gelen yerli yabancı özellikle Avrupalı turistlere kırmızı etten yapılan ızgara ve yemek türlerinden ikram etmenin zorlaştığını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 1747 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.