• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kıraç'tan dünyaya tanıtım

Kıraç'tan dünyaya tanıtım
Rock sanatçısı Kıraç, dünyaca ünlü gitar virtüözü Malsmteen'le çıkaracağı albümle Türk müziğini dünyaya tanıtacak

İSTANBUL -Rock sanatçısı Kıraç, Türk müziğini dünyaya tanıtmak için ünlü gitar virtüözü Yngwie Malmsteen'le çıkaracağı ortak albümle Türk müziğini dünyaya tanıtacak. Kıraç'ın en çok sevilen şarkıları, Barış Manço, Cem Karaca gibi ünlü sanatçıların şarkıları ve türkülerden oluşacak. Tamamı Türkçe albümün çıkmasının ardından Kıraç ve Malmsteen, Türkiye ve dünya turnesine çıkarak yeni albümlerini seslendirecek.



Son günlerde İngilizce şarkı çıkaran sanatçılara da ağır eleştirilerde bulunan Kıraç, Türkiye'de bazı kişilerin dünya starı olmayı yabancılara benzemek zannettiğini söyleyerek, ingilizce şarkı söyleyen ve albüm çıkaran sanatçıları halkı ve kendilerini kandırmakla suçladı.

Rock sanatçısı ve dünyaca ünlü Gitar virtiözü Yngwie Malmsteen TMC Müzik Şirketi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek, birlikte çıkarmayı düşündükleri albüm hakkında basın mensuplarına bilgi verdi. Toplantıya katılan dünyaca ünlü virtüöz Malmsteen ilginç giyim tarzı, takıları ve rahat tarzı ile dikkat çekti.

 



Malmsteen'in Türk müziğine olan hayranlığını öğrendikten sonra menejerleri aracılığıyla tanıştıklarını ifaden eden Kıraç, yaptıkları görüşmeler sonucunda kendi müziği ve Malmsteen'in müziğini bir araya getirerek Türk müziğini ön plana çıkaran yeni bir çalışma yapmaya karar verdiklerini söyledi. Son birkaç gündür ortak albüm projesi ile ilgili çalışmaya başladıklarını ve birkaç şarkıyı stüdyoda birlikte seslendirdiklerini belirten Kıraç, yapacakları çalışma ile Türk müziğini dünyaya tanıtmayı amaçladıklarını belirtti. Kıraç, "Asıl temamız Türk müziğinin öğelerinin dünyada gerçekten tanınması ve ses getirmesi. Özellikle de Türkiye'de yeni yetişen gençler için bunun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz." şeklinde konuştu.

 

- KIRAÇ: "İNGİLZCE ŞARKI SÖYLEYENLER VE ALBÜM ÇIKARANLAR HALKI VE KENDİLERİNİ KANDIRIYOR"-

 

Bir basın mensubunun sorusu üzerine İngilizce şarkı söyleyen ve albüm çıkaran sanatçılara sert eleştirilerde bulunan Kıraç, Türkiye'de dünyaya açılmanın tek yolunun onlara benzemek olduğu şeklinde yanlış bir düşünce olduğunu söyledi. Bazı sanatçıların komplekse girerek, dünyada hakim müzisyenleri ve şarkılarını taklit ettiğini savunan Kıraç, " Bizim ülkece insanlarımız dünyaya açılmayı da yanlış algılıyor. Bunun temel unsurları var. Bizim müziğimiz dünyada dinlenilebilir müzik. Biz dünyaya açılmak denince onlara benzemeyi anlıyoruz. Dünyada o an kim varsa, Riky Martin diyelim , bir zamanlar o çok meşhurdu. Garip bir kompleksin içine girerek onlara ne kadar benzersek o kadar dünyaya entegre olduğumuzu sanıyoruz. Olmadığını da görüyoruz ve her defasında hüsranla geri dönenleri görüyoruz. Bunlarla halkı kandırıyorlar." ifadesini kullandı. Müzikler ve kültürler arasındaki etkileşimin karşılıklı olması gerektiğini vurgulayan Kıraç, aksi halde sadece sömürünün bir parçası haline gelineceğini kaydetti.

 

Kıraç, Malmsteen'in özellikle Barış Manço ve Cem Karaca gibi Anadolu Rock sanatçısı denilebilecek sanatçıların şarkılarından çok hoşlandığını vurguladı.

 

Öncelikle Türkiye içi konserler düzenlemeyi amaçladıklarını belirten Kıraç, gelen tepkilere göre dünya turnesini de düşündüklerini belirtti. Konserler ve albümde Türk müziğinden çalgılara da yer vereceklerini anlatan Kıraç, orkestralarını senfoni tarzında oluşturmayı planladıklarını dile getirdi.

 

Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan ve bir Türk ile evli olan Yngwie Malmsteen'in tercümanlığını ise kayınpederi yaptı. Kendi müziğinin Türk müziğine çok benzediğini söyleyen Malmsteen, bütün şarkılarını dinlememesine rağmen Kıraç'ın birçok müziğini çok beğendiğini söyledi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.