• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 16 °C

Kimi menemen, kimileri ise melemen diyor!

Kimi menemen, kimileri ise melemen diyor!
Kimi Menemen Diyor kimileri ise melemen diyor!Soğanlı mı Soğansız mı tartışması bir türlü bitmek bilmeyen Menemenle ilgili bir detay daha var ki herkesin kafasını karıştırıyor. Peki TDK ne diyor

İSTANBUL - Soğanlı mı Soğansız mı tartışması bir türlü bitmek bilmeyen Menemenle ilgili bir detay daha var ki herkesin kafasını karıştırıyor. Peki TDK ne diyor..

Son Günlerde bir çok kullanıcı Menemenle ilgili yeni tarifler deniyor. Zira basının gündeminden neredeyse Menemen haberleri düşmek bilmiyor.

Kimisi maydanozlu menemen tarifini gündeme getirirken kimisi ise kaymaklı menemen tarifiyle gündem oluyor.

Ama bilinen bir gerçek var ki Menemen her gün bir haber sitesinde manşetlerde. Bugün ise Hürriyet gazetesi sayfalarına yine menemeni taşıdı. Bu kez tarifle değil yazılışıyla ilgili. Haberde Menemen ve Melemen ikilemine değiniliyor.

TDK'nın bu konuyla ilgili görüşüne yer verilerek bu tartışmaya son verilmiş. Haber detayında yer alan bilgiye göre TDK'nın görüşü şu şekilde:

Türkçe'de kullanılan birçok kelimenin yazılışı ve söyleyişi farklılık gösteriyor. Bu nedenle bazı kelimelerin yazımıyla ilgili ikilemler yaşanabiliyor. Bunlardan biri de melemen-menemen ikilemi. Türk mutfağında özellikle kahvaltı sofralarıyla özdeşleşen menemeni, kimileri menemen, kimileri de melemen diye ifade ediyor TDK’ya (Türk Dil Kurumu) göre bu kelimenin doğru yazımı menemendir.

Görüldüğü üzere bu tartışma böylelikle bitmiş oluyor. Ama halk içerisinde soğanlı olur soğansız olur tartışması sürdüğü gibi bu tartışma da bitecek gibi görünmüyor.

Ne derseniz veya nasıl tarif ederseniz edin domates biber yumurta ve soğan birleşiminden oluşan bu harika yiyecek yüzyıllardır olduğu gibi senelerce sofralarımızda daha var olmaya devam edecek.

Haberi okurken canı çekenler varsa eğer yapıp afiyetle yiyebilirler :)

menemen.jpegPeki Doğru Menemen Nasıl yapılır?

Dilerseniz tarifi hızlıca verelim :)))

Güzelce Yağımız Tavaya konulur. İnce ince doğramış olduğumuz biber ve soğanlar eklenir. Renk değiştirmeye başladığında domatesler eklenir.

Domatesler iyice piştikten sonra üzerine yumurtalar eklenir :)))

Ne kadar kolay değil mi?

Bu arada menemeni yaparken domatesi ekledikten sonra yarım çay bardağı su mutlaka ekleyin :) Menemenin daha sulu olmasını sağlıyor.

Yok ben susuz omlet gibi yiyeceğim derseniz o sizin bileceğiniz iş :)) Ama benim tercihim bu şekildedir

Bu haber toplam 2784 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.