• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Kent Gezileri eğitimlere başladı

Kent Gezileri eğitimlere başladı
Antalya’da gezi örgütleyen kurumlara, kent gezilerinde ihtisaslaşmış bir eğitim vermek amacıyla kurulan Kent Gezileri Merkezi eğitimlere başladı.

ANTALYA Kent Gezileri Merkezi Antalya’daki öğretmenlere, turist rehberlerine ve zaman içinde Antalya’da gezi örgütleyen kurumlara, kent gezileri hakkında daha ihtisaslaşmış bir eğitim vermek amacıyla Antalya Kent Müzesi Projesi kapsamında kuruldu

 

Kentin turist ve öğrencilerce çok yönlü, derinliğine tanınmasına katkı sağlamak amacıyla meslek kuruluşlarıyla işbirliği yapılarak bu alanda yıllardır emek veren turist rehberlerini ve öğretmenleri ayrı ayrı gruplar halinde bir araya getiren Kent Gezileri Merkezi, var olan Antalya gezilerinin daha gelişmiş bir bilgi ve yaratıcılık temelinde, yeniden nasıl örgütlenebileceğini tartışmak üzere eğitim ve deneme gezisi uygulamalarına 25 Aralık’ta başladı.

 

İki bölümden oluşan eğitimlerin ilk bölümü konunun uzmanlarınca verilen sözlü eğitim ve buna ilişkin soru ve cevaplardan oluşuyor.

 

Sözlü eğitim ve tartışmanın ardından konunun uzmanıyla birlikte ilgili döneme ilişkin geziler gerçekleştiriliyor.

 

Eğitimin 25, 26 ve 27 Aralık 2007 tarihlerindeki bölümünde Prof. Dr. Burhan Varkıvanç “Antik Dönem Antalyası” konusunda, Yüksek Mimar Mücella Uyar da “Cumhuriyet Dönemi Antalyası” ve gezi yolları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 

Ardından Hırdırlık Kulesi, Kesik Minare ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) gezildi.

 

Bugün Selçuklu Dönemi antalyası anlatılıyor

 

Kent Gezileri Merkezi’nin 25-28 Aralık 2007 tarihleri arasındaki eğitim programının bugünkü bölümünde Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Scott Redford, öğretmen ve rehberlere “Ortaçağ (Selçuklu) Antalyasını” anlatacak; Yat Limanı, 40 Merdiven, Karatay Medresesi, Yivli Minare, Fetihname Kitabesi gezilecek.

 

Kent Belleği Merkezi, bu deneme eğitim ve gezilerinden çıkan sonuçları değerlendirerek 2008 yılında çok daha kapsamlı ve geniş çaplı etkinlikler gerçekleştirmeyi planlıyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.