• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kemalpaşa ile Sarıkamış kardeş

Kemalpaşa ile Sarıkamış kardeş
Sunexpress Hava Yolları'nın seferiyle İzmir'den Kars'a giden turizmciler, kış turizminde büyük potansiyeli bununan Sarıkamış'ı tanıtma kararı aldı.

İZMİR-Sunexpress Hava Yolları'nın başlattığı seferlerle İzmir'den Kars'a giden turizmciler, kış turizminde büyük bir potansiyeli bununan Sarıkamış'ı tanıtma kararı aldı. İlçeye İzmir'den giden heyette bulunan Kemalpaşa Belediye Başkanı Yakup Karacan, Sarıkamış Belediyesi ile kardeşlik protokolü imzaladı. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Kocagil ise bölge sanayicilerini en kısa sürede Sarıkamış'a getirmeye çalışacağını söyledi. EBSO yönetimi olarak İzmir'i Anadolu'yla bütünleştirmek gibi bir misyonları bulunduğunu ifade ederek, bölge sanayicilerinden 100 kişilik ekiple en kısa zamanda Sarıkamış'a bir iş ve inceleme gezisi düzenleyeceklerini anlattı.

Sunexpres'in ilk seferi sebebiyle Sarıkamış'a giden heyet, yaptığı değerlendirme toplantısında ilçenin potansiyelinin önemine dikkat çekti. Toplantıda konuşan İzmir Vali Yardımcısı Ömer Kahraman, Sarıkamış'ta külfet olarak görülen karın, kış turizmi sayesinde nimet olmaya başladığını söyledi. Başkan Karacan da kardeşlik protokolü imzaladıkları ilçeye bundan sonra daha fazla ilgi duyacaklarını anlattı. Aynı zamanda Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi yönetiminde de bulunduğunu hatırlatan Karacan, sanayicilere Sarıkamış'ın potansiyelini anlatacağını ifade etti.

 

Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen ise ilçenin verdiği 90 bin şehitle bütün Türkiye'nin kardeşi olduğunu söyledi. Sarıkamış'ta her 19.5 metrekareye bir şehit düştüğünü hatırlatan Başkan Özbilen, Sarıkamış şehitlerinin de Çanakkale şehitleri gibi devlet töreniyle anılması için Meclis'in karar almasını istedi. Özbilen, geçen yıl parlamenterlerin katılımıyla yapılan törenlere bu yıl Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağını ifade etti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.