• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Kayserili kadınlar, mantı gününde

Kayserili kadınlar, mantı gününde
Kayserililer Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği mantı günü düzenledi. Mutfaklarının ünlü yemeklerinden mantıyı Antalyalılara tattırdı.

ANTALYA -Kayserililer Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği mantı günü düzenledi. Kayserililer mutfaklarının ünlü yemeklerinden mantıyı Antalyalılara tattırdı.




Kayseri'nin lezzetlerini Antalyalılara tattırmak isteyen Kayserililer Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği, mantı günü düzenledi. Kayserili kadınlar tarafından yapılan mantılar kısa sürede bitti. Kayseri mantısının farklı olduğunu belirten Dernek Başkanı Rıza Paksoy, düzenledikleri etkinlikle dostluğu, kardeşliği ve dayanışmayı artırmayı amaçladıklarını söyledi.

 

Mantının sevilen bir yemek olduğunu ve Anadolu'nun birçok yerinde yapıldığını ifade eden Paksoy, Kayseri mantısının bunlar arasından sıyrılarak meşhur olmayı başardığını kaydetti. Paksoy, "Anadolu mutfağının ünlü yemeklerinden mantının sırrı parmak uçlarında gizli. Mantı Kayseri'de başka türlü yapılıyor ve tabii tadı da bir başka oluyor." dedi.

 



Kayserili kadınların yaptığı mantıların tadına doyum olmadığını dile getiren Kayserililer Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği Kadın Komisyonu Başkanı Emine Harputlu da, tanışma amaçlı düzenlenen mantı gününde bir araya geldiklerini söyledi. Derneğin güzel ve önemli faaliyetlere imza atma kararı aldığını belirten Harputlu, bilgi alışverişi ve dayanışma içinde olmak için bu tür faaliyetleri daha sık gerçekleştireceklerini aktardı. Bundan sonra Kayserili bayanların daha aktif olacağını vurgulayan Harputlu, "Her ay belirli günlerde toplanarak kendimizi geliştirmek için bilgisayar, İngilizce gibi kurslara katılacağız. Geziler düzenleyeceğiz. Bağışlar toplanarak ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatacağız" diye konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.