• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kayseri'den üç yeni kitap

Kayseri'den üç yeni kitap
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehir ve şehir hayatını konu edinen üç yeni kitap daha yayınladı. Bu kitaplarla birlikte eser sayısı 53'e yükseldi.

KAYSERİ -Kayseri Büyükşehir Belediyesi, şehir ve şehir hayatını konu edinen üç yeni kitap daha yayınladı. Bu kitaplarla birlikte aynı alanda yayınlanan eser sayısı 53'e yükseldi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yaptığı açıklamada, temel belediyecilik hizmeti yaparken şehrin kültürel hayatını canlı tutacak çalışmaları da ortaya koyduklarını söyledi.

 

Üç önemli kaynak eseri daha kültür hayatına kazandırdıklarını belirten Başkan Özhaseki, "Şu ana kadar, Kayseri'yi ve Kayseri'ye ait değerleri anlatan toplam 53 kitap yayınlamış olduk. Bu kitapların her biri önemli kaynak eserler olarak büyük ilgi gördü. Şehre ve şehir hayatına dair çalışmalar ortaya koyan araştırmacılarımızın, yazarlarımızın eserlerini kültür hayatımıza kazandırmaya bundan sonra da devam edeceğiz" dedi.

 

Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları adı altında çıkan son üç kitaptan ilki Asım Yahyabeyoğlu'nun 'Kayseri Kültür Tarihinden' adını taşıyor. 245 sayfalık kitapta Kayseri'nin kültür tarihinden anekdotlar ve araştırmalar yeralıyor.

 

İkinci kitap ise 'Kayseri Mihrabları' adını taşıyor ve Kayseri merkezinde ve ilçelerinde yeralan cami ve mescidlerin mihrablarına yer veriliyor. Eylem Yurdakul tarafından hazırlanan 150 sayfalık bu önemli kaynak eserde ayrıca, mihrapların çizimlerine ve fotoğraflarına da yer veriliyor.

 

Serinin üçüncü ve son kitabı ise Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şanal tarafından hazırlanan 'Kayseri Halkevi ve Faaliyetleri' adını taşıyor. 222 sayfalık kitapta halkevleri üzerinde duruluyor ve 1932-1950 yılları arasında açık kalan Kayseri Halkevi'nin faaliyetleri anlatılıyor.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.