• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kaymaklı'ya 500 bin turist

Kaymaklı'ya 500 bin turist
Kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya'daki Kaymaklı yeraltı şehrini yılda yaklaşık 500 bin yerli ve yabancı turistin gezdiği bildirildi.

NEVŞEHİR-Türkiye'nin peribacalarıyla süslü, önde gelen kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya'daki Kaymaklı yeraltı şehrini yılda yaklaşık 500 bin yerli ve yabancı turistin gezdiği bildirildi.

 

Kaymaklı Belediye Başkanı Abdullah Çekiç,  Kaymaklı yeraltı şehrinin yılda ortalama 500 bin ziyaretçiyle Kapadokya bölgesinde Göreme Açık Hava Müzesi'nden sonra en çok ziyaret edilen tarihi yapıt olduğunu açıkladı.




Kaymaklı'daki ören ve müzeler ile yeraltı şehrinden elde edilen gelirlerden pay alamamaktan şikayetçi olduklarını ifade eden Çekiç, şunları kaydetti: Türkiye'nin peri bacalarıyla ünlü kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya'daki Kaymaklı yeraltı şehrini yılda yaklaşık 500 bin yerli ve yabancı turistin gezdiği bildirildi.

''Yeraltı şehrimizi yılda 500 bin turist ziyaret ediyor ama elde edilen gelir bize verilmiyor. Buradan elde edilen gelir bize kalsa biz buradaki turistik hizmetlerimizi daha da artırırız. Turizm gelirlerinin en az yarısının belediyelere bırakılması gerekir. Bu şekilde o bölgelere daha kaliteli hizmetler gider. Biz maddi sıkıntılar yüzünden bölgemize gelen turistlere yeterli hizmetleri maalesef veremiyoruz. Özellikle yeraltı şehrimizden yüksek gelir elde ediliyor. Yeraltı şehrimizi her platformda, katıldığımız fuarlarda elimizden geldiğince de tanıtıyoruz.'' Türkiye'nin peri bacalarıyla ünlü kültür turizmi merkezlerinden Kapadokya'daki Kaymaklı yeraltı şehrini yılda yaklaşık 500 bin yerli ve yabancı turistin gezdiği bildirildi.

 

KAYMAKLI YERALTI ŞEHRİ

Nevşehir'e 15 km uzaklıktaki Kaymaklı'da yer alan yeraltı şehri Hristiyanlığın yayılma döneminde, saldırılara karşı korunma amacıyla VI-X yüzyıllarda kayalar oyularak yapılmış.

Yer altındaki sekiz katlı kentte katlar ve bölmeler bir havalandırma bacası etrafında yer alıyor.

Bir hol etrafında toplanmış olan odalarda ortalama tavan yüksekliği 2 metredir. Şapeller odalardan büyük ve yüksek tavanlıdır.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.