• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Kaşıkçı cinayeti Maşukiye'de 5 yıldızlı oteli sattırıyor

Kaşıkçı cinayeti Maşukiye'de 5 yıldızlı oteli sattırıyor
İki ülke arasında para transferi kesilince Suudi Arabistanlı işadamı Muhammed Fellah, Maşukiye’deki otel inşaatını satışa çıkardı.

KOCAELİ- Kaşıkcı cinayeti sonrası iki ülke arasında para transferi kesilince Suudi Arabistanlı işadamı Muhammed Fellah, Maşukiye’deki otel inşaatını satışa çıkardı. Kartepe Yolu üzerinde kaba inşaat halindeki 5 yıldızlı, 9 katlı ve 150 odalı otel inşaatında yaklaşık bir yıldan bu yana çalışma yapılmıyordu.

KABE'NIN YANıNDAKI YÜKSEK KATLı OTELLERIN SAHIBI,
Son yıllarda özellikle Arap yatırımcılar Maşukiye ve Sapanca bölgelerine yatırım yapmaya başlamıştı. Bölgede yapılan büyük yatırımlardan biri de Maşukiye'deydi. Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde Kabe'nin yanındaki yüksek katlı otellerin sahibi, Suudi Arabistan'ın en zengin işadamları arasında bulunan Muhammed Fellah, Maşukiye'de Kartepe Yolu üzerinde, Sapanca Gölü manzaralı bir alanda iki yıl önce arazi satın aldı. Ardından 9 katlı olacak otel inşaatına başladı. Arap işadamı imar ile ilgili tüm izinleri Turizm Bakanlığı’ndan alarak yaklaşık 1,5 yıl önce inşaat çalışmalarına başladı.

muhammed-fellah,-masukiye’deki-otel.png
5 YıLDıZLı OTELI SATıŞA ÇıKARDı
Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası Türkiye ile Suudi Arabistan arasında yaşanan krize bağlı olarak Suudi Arabistan'ın "Türkiye'ye yatırım yapmayın" talimatından sonra Suudi Arabistanlı işadamı Muhammed Fellah’ın, Maşukiye Kartepe Yolu üzerinde kaba inşaat halindeki 5 yıldızlı oteli satışa çıkardı. Otelin satışı için bina duvarına telefon numarası yazıldı.

KAŞIKCI CİNAYETİ İŞİMİZİ BOZDU
Suudi Arabistanlı işadamının Türkiye'deki yatırımlarını İstanbul'da yaşayan ve Arabistan'da oturma izni bulunan Tahsin Altınok şunları söyledi: "Muhammed Fellah'ın Suudi Arabistan'ın Mekke şehrinde 6-7 süper lüks oteller zinciri bulunuyor. Türkiye'de de yatırım yapmaya başladı. İki yıl önce Maşukiye'deki yeri satın aldı. 1,5 yıl önce otel inşaatına başladı. Ancak geçen yıl İstanbul'da Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası yaşanan krizin ardından Suudi Krallığı Türkiye'ye yatırımları yasakladı, Türkiye'ye para transferlerini durdurdu.
 

İSPANYOLLAR İLGİLENDİ

Suudi Arabistan’dan Türkiye’ye para havalesi ve transferi yasaklanınca Suudili işadamı otel yapımını durdurdu, binayı satışa çıkarttı. Otelin Arap turistlere yönelik yapıldığını söyleyen Altınok, “Muhammed Fellah oteli, Arap turistlere yapıyordu. Biliyorsunuz Arap zenginlerin şatafata ve lükse ne kadar düşkün olduklarını. Otel içerisinde kral daireleri, süit odalar, lüks odalar bulunuyordu. 150 odalı bir oteldi. Para akışı yasaklanınca otel satışa çıkartıldı. Pandemiden önce İspanyollar otelle ilgilendi, görüşmeler yapıldı. Ancak pandemi sonrası görüşmeler kesildi. Talip çıkan ve ilgilenen yatırımcıya otel binası satılır.”

Kaynak: Özgür Kocaeli
Bu haber toplam 2378 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.