• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 20 °C

Kardeş şehirler turizmin geleceğini Berlin’de belirliyor

Kardeş şehirler turizmin geleceğini Berlin’de belirliyor
Kardeş şehirlerin yöneticileri ve ülkelerin turizmini belirleyenler Almanya’nın başkenti Berlin’de “Twincities Dünya Turizm Forumu” ile “TCWTF Küresel Kentsel Destinasyon Değişim Zirvesi”nde bir araya geliyorlar.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
BERLİN / ALMANYA
- Dünya turizmini yönetenler, kardeş şehirlerin yöneticileri ve ülkelerinturizmini belirleyenler Almanya’nın başkenti Berlin’de Ocak Hotel’de “Twincities Dünya Turizm Forumu” ile “TCWTF Küresel Kentsel Destinasyon Değişim Zirvesi”nde bir araya geliyorlar. Etkinlik “Turizmi genişletmek ve teşvik etmek. Dostluk ilişkilerini güçlendirmek. Karşılıklı ekonomik fayda sağlamak” için dünyanın kardeş şehirlerini bir araya getiriyor. Kardeş şehirler arasında yapılacak buluşmada sürdürülebilirlik, mesleki eğitim ve karşılıklı pazarlama faaliyetleri gibi konulara da ağırlık verilecek. Yaklaşık 100 katılımcının yer alacağı bu özel etkinlikte “Kardeş Şehirler Dünyası”nın hedefleri anlatılacak.

kardes-sehirler.jpgkardes-sehirler-001.jpgkardes-sehirler-002.jpgkardes-sehirler-002.jpgAğırlıklı olarak uluslararası turizmin önde gelen temsilcilerinden oluşacak yaklaşık 100 katılımcının beklendiği buluşmada tur operatörleri, seyahat acentası zincirleri, turizm birlikleri. turizm bakanları, büyükelçiler ile iş dünyasının temsilcilerinin katılacağı bildirildi.

Ayrıca geçen lyıl yapılan etkinlikte yer alan uluslararası turizm destinasyonlarının belediye başkanları da katılıyor

Etkinlikte düzenlenecek basın toplantısı “2. Küresel Destinasyon Değişim Forumu” Berlin'deki Deutsche Reichspost’ta bulunan yenilenen eski ilk Alman TV stüdyolarında 4 Mart 2024, 14:30'da gerçekleşecek. Etkinlikte ele alınacak başlıklar etkinliğe katılacak 20'ye yakın ulusal ve uluslararası gazeteci tarafından değerlendirilecek

kardes-sehirler-003.jpgYaklaşık 4.000 bireysel seyahat acentesini temsil eden RTK Strateji ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Thomas Bösl, rtk Strateji ve Uluslararası İlişkiler Direktörü
Yatlaşık 3.000 bireysel turizm şirketini temsil eden Allianz selbständiger Reiseunternehmen – Bundesverband e.V.,Başkanı Anke Budde, ASR Başkanı yer alıyor.
“2. Küresel Varış Noktası Değişim Forumu” ve “TCWTF Küresel Kentsel Destinasyon Değişim Zirvesi” başlıklı toplantının başkanlığını Dünya Kardeş Şehirler Turizm Forumu Başkanı Thomas Feser yapıyor. TCWTF Genel Sekreterİ Hüseyin Baraner, etkinlik programını açılışını ve moderatörlügünü yapıyor.

kardes-sehirler-005.jpg

PROGRAM, KONUŞMACILAR VE BAŞLIKLAR
kardes-sehirler-009.jpg

14:30 Hoş Geldiniz Konuşması Hüseyin Baraner,

Genel Sekreter TCWTF

14:45 Kardeş Şehirler için Yaşlı Vatandaş Gezilerinin Önemi

Thomas Feser, Belediye Başkanı Bingen am Rhein, TCWTF Başkanı

15:00 Şehir ve belediye ortaklıkları daha barışçıl bir dünyaya katkı

Thomas-Peter Binder,

Onursal Başkan TCWTF / Onursal Başkan Zürcherische Gemeinde- und Verwaltungsfachleute / Gossau Belediye Başkanı ZH

15:15

Dr. Jens Thraenhart, Barbados Turizm'in (Karayipler) eski CEO'su & Mekong Turizmi (Güneydoğu Asya) I Başkan Yardımcısı UNWTO Üye Üyeleri I Turizm Danışmanı dünya çapında kurullar ve otel şirketleri

15:30

Dünya Uzun Ömür Forumu, Uzun Ömrün Sırları, Mavi Bölgeler, Dünya Çapında Yaşlılar

Gerontolog Dr. Kemal Aydın , Dünya Yaşlanma Konseyi Kurucu ve CEO

15:45

Çok Dilli Çevrimiçi Turizm Pazarlaması Yapay Zeka ve Avatarları Kullanarak Eğitim ve Eğitim – Yeni Şehir Pazarlama fırsatları

Prof. Dr. Wolfgang Georg Arlt FRGS FRAS, CEO

Anlamlı Turizm Merkezi ve COTRI Çin Giden Turizm Araştırma Enstitüsü.

16:00
Sunulan hizmetler ve ürün çeşitleri

Antalya şehrine gelen en iyi Ager turistler

Osman Ayık, Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı

16:15
Turizmi nasıl geliştirebilirsiniz?

Gelişmekte olan bir destinasyonda lüks segment En iyi durum Madrid

Hanna Kleber, Başkan Kleber Grubu Kolordu Turistik İleri

16:30

AB'de vasıflı işgücünün güvence altına alınması “üçüncü” kursiyerler aracılığıyla

ülkeler - özellikle OTEL ve yemek şirketi

Gül Keskinler, Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetimi

16:45

Ziyaretçiler ne bekleyecek? 10 yıl sonranın tatil yerleri ve şu andan itibaren?

Thomas Bösl, Direktör Strateji ve Uluslararası İşletme Geliştirme RT / Raiffeisen Touristik Group GmbH

17:00

Avantajlar ve teklifler kıdemli ziyaretçilere sunuldu ve en iyi Tunus'taki yaşlılar

Chiheb CHAOUCH - Elçi ve Bakan Büyükelçilik Tam Yetkili Temsilcisi
Outlook 2024: turizm sektöründe sezon ne olacak?

Anke Budde, Başkan ASR

17:30

Beni Bul Konsepti: Yenilikçi bir bulma ve kurtarma yaklaşımı, doğal afet sonrasında hayatta kalanlar

Tom Dillon, A3M Global Monitoring GmbH'nin Kurucusu ve CEO'su

17:45
Geleceğine rota hazırlayan Mehmet Şahin,

Alanya Ticaret Odası eski başkanı TCWTF

kardes-sehirler-007.jpg

TCWTF ILE KÖPRÜLER KURUYORUZ!
Toplantının başkanlığını yapan Berlin Bingen Ren Belediye Başkanı Thomas Feser, Kardeş Şehirler Dünya Turizm Forumu’nu ve TCWTF’nin hedeflerini şöyle özetledi.
Fransız yazar Albert Camus (1913 - 1960) bir keresinde şöyle demişti: “Her zaman dostlarımızla sohbet etmeye çalışmalıyız. komşular. İnsanlar arasındaki tek köprü sohbettir.”

Kardeş Şehirler Dünya Turizm Forumu (TCWTF) bu hedefi benimsemiştir. TCWTF olarak amacımız Dünyanın farklı yerlerinden şehirleri ve bölgeleri bir araya getirerek ortak sohbeti teşvik etmek, teşvik etmek seçilmiş alanlarda iyi işbirliği sağlamak ve bir sürecin sonunda sürdürülebilir ortaklıkları kolaylaştırmak işlem. Kültürlerarası alışveriş bizim için çok yakın bir konudur.

TCWTF Eylül 2018'de kuruldu. Odak noktamız şehir eşleştirmeyi desteklemek ve teşvik etmektir. Amaç TCWTF'nin amacı, şehirler ve topluluklar arasında köprüler kurarak yoğun ve dostane değişimleri mümkün kılmaktır. çok çeşitli düzeylerde. Şehir eşleştirme, İkinci Dünya Savaşı'nın hemen ardından ve sonrasında bir patlama yaşadı

Demir Perde'nin yıkılışı. Bunlar etkili belediye barış projeleriydi. Özellikle şimdi, biz böyleyken

Avrupa'da son derece korkunç bir savaşla yeniden karşı karşıya kalmaktan şaşkına dönen şehir eşleştirme, alaka düzeyi arttı.
Şehir eşleştirmenin, kardeş şehir olmanın barış, kültürel değişim ve turizm ile nasıl yaşanabileceğini, neler katabileceğini göstereceğiz. Belediye düzeyinde şehir eşleştirmesi ile kurulan diyalog kardeş şehirlerin vatandaşları aracılığı barışa öncülük ediyor.

Şehirler arasında gelişen ve sonrasında Avrupa'daki topluluklar arasında yaşamı etkileyen dil engelleri, farklı kültürler ve dinler artık yok.Sadece paylaşılan deneyimler öne çıktı.

Bingen şehrinin kasabalarında toplumlar arası kurulan bağlantıların getirdiği anlayış ve hoşgörü ortamını gördüm. Bu yüzden TCWTF başkanlığınıdevraldığım için çok mutlu oldum

TCWTF olarak şehirler ve toplulukları, ortak kültür ile deneyimlerin paylaşıldığı insanların bir arada yaşamalarının geliştirildiği ortak bir dünyada olmaya teşvik etmeyi amaçlıyoruz

Dünayya ortak yaşama alışkanlığını getirmek benim için hner zaman büyük bir mutluluk oldu. Bu etkinlikte bunu bir kez daha ortaya çıkarıyoruz.


Etkinlik hakkında yapılan açıklamalarda şu bilgiler yer aldı:
 

SÜRDÜRÜLEBILIRLIK, YEREL KALKINMA VE BIRLIKTE GELIŞME ODAKLI

Berlin'deki toplantının en önemli konuları sürdürülebilirlik, yerel kalkınma, mesleki

sinerji ve ortak gelişme ile eğitim odaklıdır. İşbirliği içinde yeni ürünler geliştirme

konseptleri sunuluyor. En önemlisi dünya çapındaki ortakların farklı deneyimlerini sunmasıdır.

Mevcut ve potansiyel ortaklar arasında yüz yüze ağ oluşturma ve yeni bağlantılar kurmaya yardımcı oluyoruz. Günümüzde kullanılan dijital medya aracılığıyla ise sanal temaslara kıyasla daha yakın ve daha güvenilir ilişkiler kurmayı hedefliyoruz.

ŞIMDIYE KADARKI EN BAŞARILI VE ETKILEYICI TOPLANTI!

Berlin’de Birinci Küresel Kentsel Destinasyon Değişim Forumu 6 Mart 2023'te yapıldı.

ITB turizm fuarının ana girişinin yakınındaki “Alman Reichspost'un İlk TV Stüdyosu”nda

turizm bakanları, büyükelçiler, belediye başkanları, il ve kasaba temsilcileri, politikacılar ve

Dünyanın dört bir yanından medya temsilcileri bir araya geldi. Bu fırsatı fikir alışverişinde bulunmak için kullandılar. Kardeş şehirlerin turizmdeki rolü ve artan faydaları hakkında kavram ve fikirler kardeş şehirler arasındaki turizm ilişkileri tüm ortaklara sunuldu.
 

İKIZ ŞEHIR ZIYARETLERI GERÇEK İLETIŞIM VE DERIN KONUŞMALAR

Seyahat ve turizm endüstrisinin sloganlarının hepimiz farkındayız: “Farklılıkla tanışın insanlarla, kültürlerle tanışın ve dünyanın her yerinden yeni arkadaşlar edinin! Bu kesinlikle doğrudur. Yabancı ülkelerdeki seyahatler ve tatiller hepimize yeni insanlarla tanışma ve öğrenme şansı sunuyor. Bu durum temsilcilerin ve ortak şehirlerin vatandaşlarının ikiz şehirlere yaptığı ziyaretler için daha da geçerlidir. Bunun nedeni, bu tür ziyaretlerin çoğunlukla özel amaçlara odaklanmasıdır. Ciddi bir şekilde ele alınan konular ikiz şehir ziyaretlerinde uzun süreli kişisel ilişkilerin ve derin dostlukların kurulmasını sağlar. Bu ikiz şehirlerin birbirleri arasındaki turizm ilişkilerini yoğunlaştırmasının bir nedenidir. Turizm ve seyahatin en önemli hedeflerinden biri halk arasındaki kişisel ilişkileri yoğunlaştırmaktır.

uzak ülkelerin ve hatta kıtaların insanları, temsilcilerin ve vatandaşların ortaklarına gezileri

şehir veya kasaba bu hedefi gerçekleştirmenin en iyi yoludur!

Bir otelde veya bir kruvaziyerde memnuniyetle karşılanan bir müşteri olabilirsiniz, ancak bir vatandaş olarak müşteri olmak yerine misafir olmak çok büyük bir fark! Yaratır.

Bu haber toplam 1199 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.