• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 15 °C

Karayiplerin kruvaziyer turizmi 2030’a kadar %50 büyüyecek

Karayiplerin kruvaziyer turizmi 2030’a kadar %50 büyüyecek
​​​​​​​Royal Caribbean International, Başkan ve Icra Kurulu Başkanı Michael Bayley, Karayipler Turizm Örgütü’ne (CTO) göre, bölgenin kruvaziyer turizminde popülerliğini artırmaya devam ettiğini söyledi

TOM STIEGHORST
BAHAMAS - Royal Caribbean International, Karayiplerde 250 milyon dolar harcayarak kurdukları CocoCay'deki Perfect Day  adasının büyük talep gördüğünü ve 2030 yılına kadar Karayiplerde kruvaziyer turizminin % 50 oranında büyüyeceğini, gelirin 6 milyar dolara ulaşacağını bildirdi.

coco-day.jpg

Royal Caribbean International, Başkan ve Icra Kurulu Başkanı Michael Bayley, Karayipler Turizm Örgütü’ne (CTO) göre, bölgenin kruvaziyer turizminde popülerliğini artırmaya devam ettiğini söyledi. Dünyadaki ilk 10 gezi yerinden sekizinin Karayipler'de olduğunu belirterek “Şimdi yolcu yolcu sayısında daha fazla artış için hazırlık yapıylası gerekiyor’ dedi. Bayley, Antigua ve Barbuda'daki toplantıda bakanların, üst düzey yöneticilerin, politika belirleyicilerin ve diğer üst düzey Karayip turizm uzmanlarının bir araya geldiğini söyledi.

coco-day-001.jpgÖNEMLİ KATILIM OLDU
Karayip turizmi için CTO tarafından bölgeye iş üreten turizm endüstrisinden üye hükümetler ve liderler arasında bir tartışma platformu olarak düzenlenen ilk forum hefefler için verimli oldu. Toplantıya turizm bakanları ve komisyoncuları, turizm müdürleri, varış yeri yönetim organizasyonlarının yöneticileri, daimi sekreterlikler, 12 üye ülkeden danışmanlar ve uzmanlar ve teknik görevliler katıldı.

coco-day-002.jpg
250 MILYON DOLARLıK ÖZEL ADA DESTINASYON BAŞARıSı
Bayley, “Hedeflerin bazılarının gelişmekte olan büyümeyi karşılamak için önlem alınmalı. Bazı yerlerde büyüme bazen kritik bir sayıya ulaşıyor. Karayiplerde turizmdeki büyümeye uyum sağlayacak bir yol bulmalıyız”eklinde konuştu,

coco-day-003.jpg
coco-day-004.jpgRoyal Caribbean CEO'su, CocoCay'de Perfect Day olarak bilinen Bahamalar'daki, hattın son 250 milyon Dolarlık özel ada destinasyon başarısını, hem varış noktasına hem de seyahat hattına fayda sağlayan mükemmel bir işbirliği örneği olduğunu belirtti.

coco-day-005.jpgtom-stieghorst-001.pngROYAL CARIBBEAN’ıN ADASı TROPIK BIR CENNET
CocoCay'deki Perfect Day, bir zamanlar Little Stirrup Cay denilen yerin üzerinde eşsiz bir durak olarak ortaya çıktı. Ancak şimdi Royal Caribbean tarafından özel mülkiyete ait bir ada varış noktası olarak ve kruvaziyer turizmi için tropik bir cennet haline gildi. Bölgedeki en uzun olan su kaydırağı ve Bahama Adaları'ndaki en büyük tatlı su havuzu olarak tarif edilen büyük bir dalga havuzu gibi çeşitli cazibe merkezleri sunuyor.

coco-day-007.jpgCOCOCAY'DEKI PERFECT DAY’E TALEP INANıLMAZDı
Bayley, şöyle devam etti: “CocoCay'deki Perfect Day adlı bu ürünü ABD'de ve küresel olarak piyasaya sürdüğümüzde, telefonlarımız çılgına döndü. Gemilerimize ve CocoCay'e giden ürünlerimize duyduğumuz talep inanılmazdı . Böyle ürünler için çok fazla talep var ve bu deneyimleri oluşturmak için birlikte nasıl işbirliği yapabileceğimizi çözebilirsek, başka deneyimler olabilirler. Gemilerde farklı tasarım ve deneyimlerimiz müşterilerimiz için yarattıklarımız geliştikçe, hedeflere çok anlamlı bir şekilde varmak için büyük bir fırsat olduğuna inanıyoruz.”
michael-bayley,.jpeg

Bu haber toplam 1815 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.