• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 16 °C

Kaptan Morris, kitabında uçak tuvaletlerini anlatıyor

Kaptan Morris, kitabında uçak tuvaletlerini anlatıyor
Kıdemli Air Canada Dreamliner kaptanı Doug Morris, “This Is Your Captain Speaking” adlı kitabında yaşadıkları bazı garip olayları da anlatıyor.

MONTREAL- “This Is Your Captain Speaking” (Kaptanınız Konuşuyor) adlı kitabında yıllardır görev yaptığı dönemin pilotluk anılarını yazan Kıdemli Air Canada Dreamliner kaptanı Doug Morris, yaşadıkları bazı garip olayları da anlatıyor.
Doug Morris, uçaklardaki tuvaletlerin uzun mesafeli uçuşlarda ve kısa atlamalı uçuşlarda havalimanlarında neden daha az hizmet verdiğini söylüyor. Pilot, yolcu uçağı tuvaletlerinin nasıl boşaltıldığını ve bunun neden yer ekibi arasında popüler bir iş olduğunu tuhaf bir şekilde açıklıyor
Bu kitapta pilot Doug Morris, hiçbirşeyden çekinmeden açıklamalar yaparken 787 pilotunun bir kamera aracılığıyla ön tuvalet kapısını nasıl görebildiğini de açıklarken “Bu, yıllar boyunca birkaç unutulmaz manzaraya yol açmıştı” diyor

doug-morris,.jpgYolcu uçaklarından çıkan atıkların uçuş sırasında havadan serbest bırakıldığının bir şehir efsanesi olduğunu belirten Kaptan Morris kitabı This Is Your Captain Speaking'de şöyle açıklıyor: “Atık, uçağın arkasındaki tutma tanklarına boşaltılır. Uçağın arkasına yakın bir yerde bir erişim paneli var, bu panel insan pisliğinin atık tanklardan emilmesini sağlıyor. Dahası, tankları boşaltma işinin "birçok havayolunda rampa görevlileri arasında aranan bir iş olduğunu, çünkü onu alırlarsa, bu onların tek görevi haline geldiğini belirtiyor.
Açıklamasına şöyle devam ediyor: "Uçağın arka kısmından arka kısmına olası uzun molalarla gidiyorlar. Bu “lavologlar” özel biyolojik tehlike kıyafetleri ve maskeleri giyer. Kanalizasyon, havaalanında belirlenmiş bir biyolojik tehlike alanına “boşaltılmalıdır””

doug-morris,-001.jpgAir Canada Dreamliner kaptanı Doug Morris

Kaptan Morris kitabında tuvalet servisinin 'uçuş operasyonlarının büyük bir bileşeni' olduğunu belirterek 'Bir tuvalet kullanılamaz durumdaysa, bu bir sorun olmayabilir; ancak, işlemlerin engellenip engellenemeyeceğine karar vermek için çizelgelere başvurulur. Yolcu sayısı ve uçuş süresi, gerekli hizmet verilebilir tuvaletlerin sayısını belirleyecektir. Uzun mesafeli bir uçuşta tuvaletlerin kullanılamaz hale gelmesi dikkat dağıtmak anlamına gelebilir. Evet, o kadar ciddidir'

Pilot Morris'in tuvaletle ilgili açıklamaları burada bitmiyor. Dreamliner ve Boeing 777'de uçuş ekibinin kabin kameraları aracılığıyla ön tuvaleti görebildiğini ve yıllar içinde birkaç unutulmaz manzaralara tanık olduğunu ortaya koyuyor belirterek şunları anlatıyor:

doug-morris,-002.jpg

"Birincisi, birçok yolcu kapının nasıl çalıştığını anlamak için birkaç saniye harcıyor. Eskiden, bir telefon kulübesi açmaya benzerdi. Sadece itilirdi! Sonra tuvalete çıplak ayakla veya çorapla giren insanlar bile var.”

Bu haber toplam 1194 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.