• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Kalp krizi geçiren yaşlı turistler Antalya'da hayat buluyor

Kalp krizi geçiren yaşlı turistler Antalya'da hayat buluyor
Ülkelerinde ameliyat sırası bekleyen çoğu riskli hasta Antalya'da hayat bularak Almanya’ya, Belçika’ya, İngiltere’ye, Hollanda'ya, Avusturya’ya kalp sağliğina kavuşarak dönüyor

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA- Özel Manavgat Eslem Hastanesi Kalp Hastaliklari Doktoru Fatih Demircioğlu, Türkiye'nin kalp hastalıklarının tedavisi bakımından çoğu gelişmiş ülkeden ileri olduğunu söyledi. Demircioğlu, 'Ülkemiz başta anjiyo olmak üzere bypass ameliyatlarında dünya standartlarinin üzerindedir. Kendi ülkelerinde doktorlarin ileri tarihe randevu günü verdiği ve ameliyat sırası bekleyen çoğu riskli hasta Antalya'da hayat bularak Almanya’ya, Belçika’ya, İngiltere’ye, Hollanda'ya, Avusturya’ya kalp sağliğina kavuşarak dönüyor’ şeklinde konuştu.

doktor-fatih-demircioglu.jpgAYAKTA YEME KALP RAHATSIZLIĞINI ARTIRIYOR
Doktor Fatih Demircioğlu, son yillarda ayakta yeme ve yağlı, tuzlu, hamurlu yiyeceklerin çok yenmesine bağlı kalp rahatsiz arttığına dikkat çekti.
Demircioğlu, şeker, yüksek tansiyon kanda yağ oraninin artmasinin yegane sebeplerinden birininde dengesiz beslenme olduğunu ve buna bağlı aşırı kilo oluşumunun buna bağlı olduğunu belirtti. Bunun önüne geçmenin temel prensibinin üç beyaz un, şeker ve tuzdan uzak kalınması gerektiğini söyledi.

doktor-fatih-demircioglu.JPGRİSKLİ TURİSTLER ANTALYA’DA SAĞLIĞINA KAVUŞUYOR
Antalya bölgesinde tatile gelen yaşli ve kalp rahatsızlığı bulunan turistlerin denize ve havuzda yüzmesinin tehlikeli ve riskli olduğunu söyleyen Demircioğlu, “Bölgemizde yaşlı turist ölümleri kalp rahatsızlığı olan turistlerin yüzerken kalp krizi geçirmesiyle meydana geliyor” dedi.

doktor-fatih-demircioglu-001.JPGTURİSTLERİN, TÜRK DOKTORLARI GÜVENİ ARTTI
Tatil için gelen kalp hastalığı bulunan turistlerin yapılan müdahale sonrası Türk doktorlarına güven duygularının arttığını belirten Doktor Fatih Demircioğlu, “Önceleri Türkiye’ye gelen hastalar bizlere güvenmiyordu. Ancak başları sıkıntıya girince yaptığımız ani müdahaleler sonucu güvenleri arttı. Hatta yaşlı ve bazı ranatsızlıkları olan turistler doktorların başarısı sonucu, gönül rahatlığı ile tatil yapacakları ülke olarak Türkiye’yi seçmeye başladılar. ” diyerek başına gelen bir olayı şöyle anlattı.
 

LONDRA’DAKİ DOKTORUN TAVSİYESİ ÜZERİNE TEPKİ GÖSTERDİ
“Bundan 6 yıl önce Side'ye tatile bir İngiliz makine mühendisi kaldiği otelde kalp krizi geçirdi. Kalp pili vardı. Kalbinı yeniden çalıştırdıktan sonra ikinci krize yakalanmaması için ameliyat yaptık. Ameliyat bittikten sonra yoğun bakıma aldık. Eşi kocasının durumuyla ilgili bana ne işlem yaptığımı sordu. Bende kalp krizini oluşturan damarı ameliyat ederek güçlendirdiğimi söyleyince bana çok kizdi. ‘Bizim Londra'daki kalp doktorumuz. eşin kalp krizi geçirse de kesinlikle ameliyat yaptirma, diye siki siki tembihte bulundu’ dedi.

AMELİYATI ANLATINCA BANA GÜVENDİ
Kadın kocam ölecek diye çok üzgündü. Hasta yoğun bakımdan çıktıktan sonra yaptığım işlemi ingilizce olarak geniş çaplı anlattım. Ameliyat yapmasaydim eşiniz ikinci krizde ölürdü deyince şaşirdilar. Londra'da yapılan işlemin yanliş ve riskli olduğunu söyleyince, Artık Londra'daki doktoruma değil, size güveniyorum’ dedi. Ben de bir Türk doktoru olarak bu sözden gurur duydum.


TATİLE GELDİK, DİRİLEREK GİDİYORUZ
Başta kalp hastalıklarının tedavisi olmak üzere çoğu hastalıkların tedavisi ülkemizde Avrupa ülkelerinden çok ileri düzeydedir. O İngiliz turist taburcu olduktan sonra ‘Tatile geldik Antalya'da yeniden dirilerek Londra'ya dönüşüyoruz çok mutluyum’ dedi. Hastam daha sonra bir kaç ingiltere'den kontrole geldi. Başka kalp hastasi arkadaşlarini da ülkemize yönlendirdi.”
 

Bu haber toplam 515 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.