• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • Antalya 28 °C

Kahvehanede sigara yasaklandı

Kahvehanede sigara yasaklandı
TBMM Genel Kurulu'nda kanun teklifi görüşülürken Çanakkaleli kahvehane sahibi, Mehmet Sayar kanun daha yürürlüğe girmeden uygulamaya soktu.

ÇANAKKALE -TBMM Genel Kurulu'nda Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun'da değişiklik yapan kanun teklifi görüşülürken Çanakkale'de bir kahvehane sahibi, kanun daha yürürlüğe girmeden uygulamaya soktu. Şehrin en işlek caddesinde bulunan Mehmet Sayar'ın işlettiği kahvehanede sigara içmek yeni yılda yasak. Daha önce içilen sigaralardan dolayı içmeyen müşterilerin rahatsız olduğunu söyleyen Sayar, bugüne kadar içenlerin içeride, içmeyenlerin dışarıda oturduğunu, yeni yılda aldığı karar gereği bunun tam tersi olacağını söyledi.




Yılbaşından itibaren tiryaki müşterilerinin sigara içeceği zaman dışarıya çıktığını belirten Mehmet Sayar, bu müşterilerinin daha sonra tekrar kahvehaneye girerek çayını içip gazetesini okumaya devam ettiğini, bu durumdan herkesin memnun olduğunu belirtti. İşletmeci olarak yasaktan ziyade, tiryaki müşterilere sigaranın zararlarını izah ederek ve içmeyenlerin zor durumda kaldığını anlatarak içmemeye ikna ettiğini anlatan Sayar, "Sigaranın zararlarını bildiğimiz için bu uygulamayı uzun zamandır düşünüyorduk. Müşterilerimizden de böyle bir istek geldi. Allah razı olsun, şu anda bir şikayet yok, herhangi bir problemimiz de yok. Müşterilerimiz, sigara içilmediğini bilerek geliyor buraya. Tiryakiler, bu sayede 5-10 tane az içtiklerini bile söylüyor." dedi.

 

Yeni yılla birlikte Çanakkale'de ilk defa bir kahvehanede uygulamaya sokulan sigara içme yasağına, tiryaki müşteriler de destek veriyor. Sigara içmenin yasak olduğunu bile bile kahvehaneye geldiğini söyleyen Turgay Er, "Her gün birkaç defa ve iş çıkışlarında uğradığım bir yer. Burada gazete okuyorum, çay içiyorum. Sigarayı her yerde içebiliyoruz ama içilmeyen bir yerde oturmak, rahatlıkla gazete okumak bence çok güzel. Çayımı ilk yudumladığım zaman bir de sigara çekmek isterim ama çok da önemli değil. İnsanların, özellikle bizim yaşımıza gelenlerin artık kafasında sigarayı bitirmesi gerekiyor. Belki bu da bir vesile olur" şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.